recept milde groentecurry bloemkool Keet Smakelijk

milde curry

Bloemkool is meestal niet direct de eerste groente waar je aan denkt bij kinderen; die happen meestal makkelijker een wortel of een snacktomaatje weg. Hoogste tijd om de bloemkool in het zonnetje te zetten. Met deze milde curry bijvoorbeeld.

maken: 25 minuten / op tafel in 30 minuten / voor 4 personen

Dit heb je nodig voor de milde curry

  • 250 gram rijst (witte rijst past hier het best bij, maar gebruik bruine rijst als je het gezonder wilt)
  • 1 grote zoete aardappel (150 gram)
  • ½ bloemkool
  • 2 eetlepels olie
  • 1 blikje kokosmelk (400 ml)
  • 2,5 deciliter groentebouillon
  • 300 gram doperwten (diepvries)
  • 150 gram kikkererwten
  • kneepje limoen

voor de currypasta:

  • 1 rode chilipeper
  • 1 knoflookteen
  • 2 bosuien
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 theelepel curcuma
  • 2 eetlepels sojasaus of tamari
  • één eetlepel sesamolie
  • bosje koriander

garnering:

  • 4 eetlepels amandelschaafsel
  • paar takjes verse koriander

zo maak je deze milde curry

Begin met het roosteren van het amandelschaafsel. Bak het lichtjes in een droge koekenpan en blijf er even bij staan, want verbranden gaat heel snel. Zet het vuur uit en laat de amandelen afkoelen.

Dan kook je de rijst volgens de instructies op de verpakking. En terwijl de rijst kookt, kun je groente hakken en currypasta maken

Snij de bloemkool in roosjes, schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes van ongeveer 1½ cm. Zet even opzij.

Voor de currypasta: halveer de Spaanse peper en verwijder de pitjes. Snij de bosuien in stukjes, rasp de gember en hak de knoflook fijn. Doe alles in de mengkom van de keukenmachine. Voeg de curcuma, suiker, sojasaus, sesamolie, en tomatenpuree toe. Doe de koriander bij de rest van de ingrediënten. En maal alles fijn.

Verwarm in een grote pan 2 eetlepels olie. Voeg je homemade currypasta toe en fruit de currypasta 1 minuut. Voeg dan de bloemkool en de zoete aardappel toe en schep alles om.

Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en breng aan de kook, laat 10 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg de doperwten en de kikkererwten toe en kook nog een minuut of 5.

Proef en breng deze milde curry eventueel nog wat verder op smaak met versgemalen peper en zout. Kneepje limoen erbij voor een fris accent.

Serveer deze milde curry met de rijst, wat verse korianderblaadjes en de geroosterde amandelen.

milde curry

milde curry

milde curry

milde curry

milde curry

milde curry

milde curry

recept milde groente curry met bloemkool Keet Smakelijk

milde curry

kinderkookboek tip!

Heb je thuis een jonge chef in de dop? Houdt jou buurmeisje of neefje van koken? Check dan hier ons nieuwe kinderkookboek  Super kado voor kinderen vanaf 7 jaar.

het mafste kinderkookboek

  • 128 pagina’s in kleur
  • voor & door kinderen
  • recepten & kweektips in stripvorm
  • met een flinke schep humor
  • klimaatneutraal gedrukt
  • 14,95

Boek bestellen? Dat kan hier.

milde curry Kinderkookboek Keet Smakelijk

milde curry

 

Nog meer inspiratie? Lees, kijk en kook dan samen verder met je kids uit de boeken van Keet Smakelijk!

tips om meer groente te eten


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *