Bloemkool is meestal niet direct de eerste groente waar je aan denkt bij kinderen; die happen meestal makkelijker een wortel of een snacktomaatje weg. Hoogste tijd om de bloemkool in het zonnetje te zetten. Met deze milde curry bijvoorbeeld.
maken: 25 minuten / op tafel in 30 minuten / voor 4 personen
Dit heb je nodig voor de milde curry
- 250 gram rijst (witte rijst past hier het best bij, maar gebruik bruine rijst als je het gezonder wilt)
- 1 grote zoete aardappel (150 gram)
- ½ bloemkool
- 2 eetlepels olie
- 1 blikje kokosmelk (400 ml)
- 2,5 deciliter groentebouillon
- 300 gram doperwten (diepvries)
- 150 gram kikkererwten
- kneepje limoen
voor de currypasta:
- 1 rode chilipeper
- 1 knoflookteen
- 2 bosuien
- 2 cm gemberwortel
- 1 theelepel bruine suiker
- 1 theelepel curcuma
- 2 eetlepels sojasaus of tamari
- één eetlepel sesamolie
- bosje koriander
garnering:
- 4 eetlepels amandelschaafsel
- paar takjes verse koriander
zo maak je deze milde curry
Begin met het roosteren van het amandelschaafsel. Bak het lichtjes in een droge koekenpan en blijf er even bij staan, want verbranden gaat heel snel. Zet het vuur uit en laat de amandelen afkoelen.
Dan kook je de rijst volgens de instructies op de verpakking. En terwijl de rijst kookt, kun je groente hakken en currypasta maken
Snij de bloemkool in roosjes, schil de zoete aardappel en snij deze in blokjes van ongeveer 1½ cm. Zet even opzij.
Voor de currypasta: halveer de Spaanse peper en verwijder de pitjes. Snij de bosuien in stukjes, rasp de gember en hak de knoflook fijn. Doe alles in de mengkom van de keukenmachine. Voeg de curcuma, suiker, sojasaus, sesamolie, en tomatenpuree toe. Doe de koriander bij de rest van de ingrediënten. En maal alles fijn.
Verwarm in een grote pan 2 eetlepels olie. Voeg je homemade currypasta toe en fruit de currypasta 1 minuut. Voeg dan de bloemkool en de zoete aardappel toe en schep alles om.
Voeg de bouillon en de kokosmelk toe en breng aan de kook, laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de doperwten en de kikkererwten toe en kook nog een minuut of 5.
Proef en breng deze milde curry eventueel nog wat verder op smaak met versgemalen peper en zout. Kneepje limoen erbij voor een fris accent.
Serveer deze milde curry met de rijst, wat verse korianderblaadjes en de geroosterde amandelen.

kinderkookboek tip!
Heb je thuis een jonge chef in de dop? Houdt jou buurmeisje of neefje van koken? Check dan hier ons nieuwe kinderkookboek Super kado voor kinderen vanaf 7 jaar.

- 128 pagina’s in kleur
- voor & door kinderen
- recepten & kweektips in stripvorm
- met een flinke schep humor
- klimaatneutraal gedrukt
- 14,95
Boek bestellen? Dat kan hier.
Nog meer inspiratie? Lees, kijk en kook dan samen verder met je kids uit de boeken van Keet Smakelijk!











