samen bakken

bakken met kinderen – appeltaart

Ha fijn, het is weekend. Ideaal weertje ook om je terug te trekken in huis en te gaan bakken met kinderen. Samen met mijn buurmeisje India, maakte ik laatst deze appeltaart. Lekker schillen en chillen – en daarna de buit naar binnen werken met een flinke dot slagroom. Yummmm. Do try this at home.

ingrediënten 

  • 250 gram bloem
  • 100 gram poedersuiker
  • 125 gram roomboter
  • 2 eidooiers (nb: bewaar het eiwit in een kopje!)
  • snufje zout
  • 2 eetlepels koud water

voor de vulling

  • 6 Goudreinetten
  • 2 Elstar appels
  • 50 gram rozijnen
  • 100 gram geschaafde amandelen
  • 60 gram lichte basterdsuiker
  • kneepje citroensap
  • ½ theelepel kaneel

verder heb je nodig

  • taartvorm, ø 24 cm
  • boter om in te vetten
  • kwastje om deeg met eiwit te bestrijken

zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Schil de appels en snij ze in plakjes van een halve centimeter. Meng de appelschijfjes in een schaal met rozijnen, amandelen, basterdsuiker, citroensap en kaneel.

Meng voor het deeg de bloem, poedersuiker, roomboter, eidooiers, het zout en de 2 eetlepels water in een grote kom. Kneed alles snel tot een stevige deegbal.

Vet de taartvorm in met roomboter. Bekleed de bodem en de randen met het deeg. Dit is een populair kinderklusje. Beetje snoepen van het deeg mag. Maar hou wel wat over om over de appelvulling te leggen, voor zo’n ruitjespatroon.

Vul de taart met het appelmengsel. Maak rolletjes van het achtergehouden deeg, druk het plat en leg het over de appelvulling. Gebruik een kwastje om het deeg met eiwit te bestrijken; daar gaat de taart van glanzen en dan ziet ie er nog lekkerder uit.

Zet de taart in de oven en bak ‘m 45-50 minuten.

bakken met kinderen

Haal de taart na 45-50 minuten uit de oven. Laat ‘m afkoelen. Dit is misschien wel het moeilijkste gedeelte, maar als je ‘m eerder aansnijdt, valt ie uit elkaar, en da’s weer minder feestelijk. No worries, in de tussentijd kun je alles lekker afwassen en opruimen, da’s ook een heel gezellig onderdeel van bakken met kinderen 😉

Eet de appeltaart met een klodder slagroom. yummmm.

nog meer bakken met kinderen

Hebben jullie de smaak te pakken? Deze twee recepten zijn ook erg geschikt voor bakken met kinderen.

wortelcake

chocoladetaart

Bestel hier ons nieuwe kinderkookboek

Kinderen houden van taartjes en cupcakes, no doubt about that. Maar hartige hapjes of zelfs een serieuze maaltijd in elkaar flansen vinden ze net zo leuk. Kijk maar eens op ons Chef Het Samen youtube-kanaal. Daar kun je zien hoe onze buurmeisjes Liz en Polly hartige wraps, een pittige pompoensoep en stamppot postelein maken. Samen met deze 2 toffe chicks en een stel andere kinderen hebben we nu ook een Chef Het Samen kookboek gemaakt. Met recepten in  stripvorm en een flinke schep humor.

bakken met kinderen

Bestel ‘m hier.

  • 128 pagina’s in kleur
  • een kookboek voor & door kinderen
  • gezonde recepten in stripvorm, goed te volgen: alles wordt stap voor stap uitgelegd
  • met een flinke schep humor
  • klimaatneutraal gedrukt
  • 14,95

baken met kinderen

Chef Het Samen met tomaat is verkrijgbaar bij iedere boekwinkel, diverse kadowinkels en natuurlijk online.

En wil je die zwierige handtekening erin, en/of een zakje biologisch tomatenzaad erbij? Stuur dan een mail naar laura@keetsmakelijk.nl. Dan heb je het boek ook zo snel mogelijk in huis.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *