Je hebt pak soi, maar ook pak choy. En dan is er ook nog bok choy. Of bok soi. Spel het zoals je wilt en maak er vooral regelmatig een smakelijk maaltje van.
WAT KAN JE ER MEE
Paksoi is een koolsoort die niet naar kool smaakt. Een beetje mosterdachtig. Paksoi heeft of een witte stam en donkergroene bladeren.
KINDEREN AAN DE PAKSOI
Shanghai Paksoi heeft een lichtgroene stam met lichtbroene bladeren, die is iets kleiner en wordt ook wel Baby Paksoi genoemd. Dat is natuurlijk een onweerstaanbare naam als je een kind bent.
DAAR ZIT WAT IN
Ijzer, kalk, vitamin A en C bijvoorbeeld. Karate-proof.
DOE DE KEETPROEF
De steel is knapperig en de bladen zijn dun en soepel, dus saai is Paksoi allerminst. Rauw in een sla of lekker roerbakken. Koken of grillen kan ook, maar wel kort, want je wil ‘m knapperig houden.
Zet Drakengrotten eens op het menu; een stamppot van zoete aardappel met paksoi en gember. Ook erg lekker is deze Slimme Soep met mini paksoi of deze super snelle roerbakschotel met o.a. knapperige peultjes en paksoi.