pompoen snijden en schillen recept voor pittige pompoensoep pompoensoepdag

pompoen - kraak 'm

Hoe krijg je zo’n dikke pompoenschil stuk? Met een mes een beginnetje maken is gevaarlijk gedoe. Een aapje met een cirkelzaag is al beter. Maar het nog makkelijker: laat je kinderen een pompoen slopen.

SPLIT SECOND

Nodig: 1 pompoen, 1 kind en een harde ondergrond. Het terras buiten is prima. Of het halletje binnen. Gewoon hard tegen de grond gooien. De pompoen splijt dan in twee of drie handzamere stukken. Die snij je dan kleiner op een snijplank. Wel goed afspoelen voor je ze in stukken snijdt. De schil gewoon laten zitten als je soep maakt, die wordt vanzelf zacht als je ‘m kookt.

STAMBOOM

Pompoen is familie van de komkommer en meloen. Het grote sterke neefje als het ware. Een veelzijdige jongen die het prima doet in stamppotten, pasta, risotto en natuurlijk soep.

DAAR ZIT WAT IN

Tjokvol vitamine A, die belangrijk is voor je ogen, botten, tanden, en huid. Vitamine A is een antioxidant, die kinderen helpt groeien en ouders er jonger uit laat zien. Als mama op je zusje gaat lijken, zijn er vaak pompoenen in het spel.

DOE DE KEET PROEF

Deze doen het altijd goed: Heksenketel; een fris pittige pompoensoep. En Zacht Blazen; combinatie van rode linzen en pompoen en bovendien peuterproof.