Italiaans taartje Italiaanse taart recept Italiaans aubergine kindvriendelijk groentesnack Keet Smakelijk

aubergine taartjes

Een taartje eten is altijd een goed idee. Dit feestnummer van aubergine, mozzarella en tomaat heeft een geheim luik, met daarin krokant amandelschaafsel. Het aanleggen van die geheime voorraad is een leuk kinderklusje. Dus als er toevallig een hulpkok in de buurt is, schakel die dan vooral in. Grote kans dat die straks aan tafel vraagt: ‘Mag ik nog zo’n taartje?’

maken: 15 minuten / op tafel in 30 minuten

Dit heb je nodig voor een stuk of 25 taartjes en zo maak je het:

  • 2 middelgrote aubergines
  • olijfolie om de aubergineplakken mee te bestrijken
  • 2 theelepels gedroogde oregano
  • 5 roma tomaten
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 50 gram amandelschaafsel
  • 25 blaadjes basilicum

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm. Leg de plakken op een met bakpapier bekleed bakblik en bestrijk met behulp van een kwastje de bovenkant met olijfolie. Bestrooi iedere plak met een paar korrels versgemalen zout. Draai de plakken om, bestrijk de andere kant met olijfolie en bestrooi ze eveneens met een heel klein beetje versgemalen zout. Dan de gedroogde oregano gelijkmatig over de aubergineplakken strooien. Schuif de plaat in de oven en bak de plakken 20 minuten.

Rooster ondertussen lichtjes het amandelschaafsel in een klein koekenpannetje. Blijf er even bijstaan, want het wordt al snel te donker. Belangrijk is dat het schaafsel knapperig van structuur wordt. Zet het vuur uit en laat afkoelen.

Snij de roma tomaten in plakjes. Met een klein mesje verwijder je vervolgens de pitjes en het vochtige gedeelte. Dit gaat heel gemakkelijk; aan twee kanten het vruchtvlees doorsnijden, en dan heb je een gaaf tomatenringetje.

recept italiaans aubergine kidsproof Keet Smakelijk

Haal de plaat met aubergine uit de oven. De oven mag uit, maar hou de deur dicht, zodat de warmte in de oven niet verloren gaat.

Snij de mozzarella in dunne plakjes en beleg de aubergine met de mozzarella. Daar bovenop komt een tomatenring. Schakel voor dit soort belangwekkende handelingen vooral je kleine hulpkok in. Snipper het amandelschaafsel tussen je vingers wat fijner en strooi in ieder tomatenvakje wat van het spul. Overal nog een druppie olijfolie over. Schuif de plaat terug in de oven, zo’n 2-3 minuten, tot de mozzarella smelt.

Haal de plaat uit de oven, garneer alle taartjes met een basilicumblaadje en zing een lied. Keet Smakelijk!

Italiaans taartje Italiaanse taart recept Italiaans aubergine kindvriendelijk groentesnack Keet Smakelijk

Nog meer kidsproof recepten met aubergine proberen? Check onze aubergine burgers met tempeh en walnoten. Of zet deze zomerse ratatouille eens op tafel.