recept met rode linzen

rode linzen

Toe aan een extra portie powerfood? Haal de rode linzen dan maar tevoorschijn. Dien op in een knapperig bakje ijsbergsla en giet daar een romige dressing over #Yummm.

eerst maak je de linzen:

Verwarm 2 eetlepels olie op middelhoog vuur in een grote pan met dikke bodem. Voeg de fijngehakte knoflook, geraspte gember en het komijnpoeder toe en bak 1 minuut.

Voeg de linzen en het zout toe, roer alles om. Giet het water bij de linzen en breng aan de kook. Dan het vuur lager zetten, regelmatig roeren tot al het vocht is opgenomen. Dit duurt 15-20 minuten (da’s het voordeel van rode linzen, die zijn veel sneller klaar dan andere soorten).

Hak ondertussen het korianderblad en de muntblaadjes fijn. Zijn de linzen gaar? Meng dan de verse koriander en munt erdoor.

dan de dressing:

Doe de chèvre samen met de yoghurt in de mengbeker van je staafmixer of in de keukenmachine. En drukken maar op die pulse-knop. Doe de saus in een gezellig bakje.

dan de slabakjes: 

Snij de ijsbergsla in kwarten, verwijder de harde kern. Haal de bladeren los van elkaar, dit gaat het makkelijkst onder stromend water, je hebt de sla dan ook meteen gewassen. Met een beetje creativiteit haal je er gemakkelijk 10 bakjes uit. Laat de bladeren goed uitlekken in een vergiet.

en dan de boel opdienen:

Doe in ieder slabakje een schep linzen. Daarbovenop wat yoghurtsaus. Naar smaak nog een kneepje limoen erover.

recept wrap met rode linzen tortilla powerful

supersterren

Jullie weten het natuurlijk al lang: linzen zijn supersterren. Hier nog even wat voordelen van linzen op een rijtje: ze bestaan uit langzame (complexe) koolhydraten die je niet dik maken, maar wel energie geven. Ze bevatten 4 keer meer vezels dan bruine rijst. Nooit meer verstopte darmen. En er zit magnesium, foliumzuur, koper, ijzer en Vitamine B1 en B6 in. Dat krijg je allemaal kado als je linzen eet. Keet Smakelijk!

rode linzen

Ook lekker met linzen:

Knolselderij-kastanjesoep met linzen

Home-made chocomelk met – jawel – linzen

Spinaziesoep met duPuy linzen

* * * 

Bestel hier de boeken van Keet Smakelijk voor een portie XL Food & Fun!

groentetips