De ongekroonde keizer van de wintergroenten. En veelzijdiger dan je misschien denkt. The Guardian selecteerde 10 verrassend lekkere recepten.
De top-10 van deze Engelse krant is behoorlijk origineel. Wat dacht je bijvoorbeeld van: • Toscaanse polenta met boerenkool • boerenkool met feta en dille • kimchi van boerenkool en koolrabi • een salade van boerenkool met zoete aardappel en geroosterde hazelnoten? Een slordige versie van de ‘kale brased in coconut milk’ heb ik inmiddels gemaakt (geweldig lekker!) En de jonge boerenkool met citroenricotta uit de oven staat bovenaan mijn boeren-bucketlist.
daar zit wat in
Deze wintergroente bevat nauwelijks calorieën, maar wel een flinke dosis vitamine A en K: A is een antioxidant en K is goed voor je botten en zenuwen. En dan zit er ook nog Vitamine B6 en C in, plus een enorme berg ijzer en mineralen. Veel sterkte deze winter!
keet smakelijk
Ook wij hebben een paar recepten met boerenkool in de aanbieding. Voor een zomers gevoel op druilerige dagen is de fusili met zongedroogde tomaatjes en geroosterde zonnepitten een aanrader.
Echt comfort food is deze lasagne met boerenkool, mozzarella en Parmezaanse kaas.
En voor de afwisseling van die eeuwige zak chips… inderdaad… try before you die!
* * *
Kinderen met plezier meer groente laten eten? Bestel hier onze boeken