Vandaag in de Volkskrant: ‘Veel Nederlanders weten niet hoe ze peulvruchten moeten bereiden.’ Hoe breng je daar nu verandering in? Uhm…. door ze bijvoorbeeld goede recepten met lekker veel how-to foto’s te geven! In onze vorige blogpost kwamen er al 10 makkelijke en lekkere recepten met peulvruchten langs. Vandaag voegen we er nog eens 3 aan toe. Alle drie met linzen, super makkelijk om te maken, en om je vingers bij af te likken.
slabakjes en wraps met rode linzen
Het voordeel van rode linzen is dat ze super snel klaar zijn; in 20 minuten. Voeg wat extra pit toe met specerijen en verse kruiden en doe ze in een knapperig slabakje, dat zorgt voor een interessant contrast met de warme, zachte linzen. Je kunt ze ook in een wrap wikkelen en serveren met een frisse yoghurtdressing. Of beter; laat iedereen dat aan tafel zelf doen. Lekker klooien en kliederen, ideaal kindervoer. Klik hier voor het recept voor de rode-linzen-slabakjes en de wraps.
linzen-knolselderijsoep
Echt comfort food is deze soep met bruine linzen, knolselderij en kastanjes. Stevige herfst- en winterkost, waar je uren mee voort kunt.
pompoen linzen-soep
Deze soep met pompoen, rode linzen en prei is behalve lekker en makkelijk ook nog eens 100% peuterproof, want er is geen korrel zout aan toegevoegd (volwassen en grotere kinderen voegen er aan tafel gewoon wat zout en/of peper aan toe). De linzen en pompoen smelten in je mond. Keet Smakelijk!
linzen zijn echte superfoods
- er zitten veel plantaardige proteïnen in, daarmee zijn ze een duurzame en goede vervanger van vlees
- linzen bevatten veel vezels; 4 keer zoveel als bruine rijst. Hoera, nooit meer verstopte darmen.
- ook niet mis: linzen zijn leveranciers van ‘complexe’ koolhydraten, die je niet dik maken, maar wel langdurig energie geven.
- ze zitten propvol vitaminen en mineralen, zoals magnesium, foliumzuur, koper, ijzer en Vitamine B1 en B6. Wow!
* * *
Lees, kijk en kook samen met je kids uit de boeken van Keet Smakelijk