rood monster shake aardbeien tomaat

bar spek

Met dat mooie weer gisteren, doken we het terras op bij Bar Spek*. Een relaxte tent in Amsterdam West, waar je van ’s morgens vroeg tot diep in de nacht terecht kunt.

Studenten en hippe dertigers zijn duidelijk in de meerderheid, maar je ziet ook complete gezinnen aanschuiven voor een broodje of het diner. Bar Spek zit op een hoek aan het water, met een breed terras. Kinderen hebben de ruimte om rond te rennen, steentjes in het water te gooien, naar voorbijvarende bootjes te zwaaien, of naar de brug te kijken die om het kwartier open en dicht gaat.

De naam Spek en bijbehorend varken aan een spies doen vermoeden dat je hier vooral vlees krijgt opgediend, maar ook groentefreaks komen ruimschoots aan hun trekken. De kaart is origineel en gevarieerd: voor elk wat wils. Ontbijt met met een croissant met zelfgemaakte jam of een chia-kokospudding pure choconibs. Lunchen met een salade van Chioggia bietjes of een broodje met geroosterde groenten en doperwtenhummus. Wij bestelden de quinoasalade met wortel, grapefruit, gepekelde radijs en avocadocreme. En een Toscaanse bonensoep. Plus een Red Monster smoothie, gemaakt van aardbeien, tomaat, gember en basilicum. Wow. Die. Viel. In. De. Smaak. Thuis haalden we direct de blender tevoorschijn om ook zo’n Red Monster te maken. Qua smaak lukte het prima, alleen werd ons Red Monster een Pink Monster – zou een klein stukje biet het geheime ingrediënt van Bar Spek zijn? Hoe dan ook, Red of Pink Monster… hij is het proberen waard. Op het terras van Bar Spek of bij je thuis:

  • 20 aardbeien
  • 2 tomaten
  • 4 blaadjes basilicum
  • 1 cm geraspte gemberwortel (of de helft voor kinderen)

Bovenstaande hoeveelheid is voldoende voor 4 glaasjes. Haal de kroontjes van de aardbeien. Verwijder de harde kern uit de tomaten en snij in stukjes. Doe alle ingrediënten in de blender, en mixen maar. Eventueel een klein scheutje water toevoegen.

 *Bar Spek, Admiraal de Ruijterweg 1, 1057 Amsterdam


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *