bladerdeeghapjes

borrelhapje voor kerst

Een vallende ster is zeldzaam, maar daar komt snel verandering in met dit borrelhapje voor Kerst waar iedereen voor valt. Voor elke versgebakken ster mag je een wens doen. Dat worden hele fijne Kerstdagen.

maken: 20 minuten / in de oven 10 minuten / voor 30-40 vallende sterren

dit heb je nodig

  • 8-10 plakjes roomboter-bladerdeeg
  • 200 gram chevre, of roomkaas
  • 40 gram walnoten, gepeld
  • stekers om sterren mee te maken

borrelhapje voor kerst

en zo maak je dit borrelhapje voor kerst

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Spreid de plakjes bladerdeeg uit op het aanrecht (plastic velletje onderop) en laat ze ontdooien. Dit gaat vrij snel, in een minuut of vijf is alles ontdooit en kun je aan de slag.

Steek sterren uit het bladerdeeg en maak ze voorzichtig los. Dit vraagt om enig geduld en handigheid, want je wilt natuurlijk wel dat je ster een ster blijft en geen onduidelijk baksel wordt.

Leg de bladerdeeg-sterren op twee met bakpapier bekleedde bakplaten. En ga zo door tot alle bladerdeeg op is.

Schuif de bakplaten in de oven en bak ze 6-8 minuten, tot het balderdeeg opbolt en lichtbruin begint te kleuren. Zet de kookwekker, zodat je de tijd niet vergeet 😉

Terwijl de kerststerren in de oven staan, hak je de walnoten grof en prak je ze in een grote schaal door de chevre of de roomkaas.

Laat de kerststerren eerst even afkoelen en schep dan met een lepeltje overal een dotje van het kaas-notenmengsel.

Tips

• Je kunt dit borrelhapje voor kerst van een extra glanslaagje voorzien door de sterren voordat ze in de oven gaan met een beetje eigeel te bestrijken.

• Je kunt ook alleen wat roomkaas op de kerststerren doen en verder versieren met een stukje paprika of kerstomaatje.

borrelhapje voor kerst

borrelhapje voor kerst

borrelhapje voor kerst

borrelhapje voor kerst

borrelhapjes voor kerst

heeft jouw kind ook de smaak te pakken? En wil het vaker iets cheffen in de keuken? Dan kun je met ons nieuwe kinderkookboek een aardig eindje voort 🙂

kinderkookboek

  • 128 pagina’s in kleur
  • recepten in stripvorm, dus kinderen kunnen er heel eenvoudig zelf mee aan de slag, want alles wordt stap-voor-stap uitgelegd #maar echt
  • voor & door kinderen
  • met een flinke schep humor
  • 14,95

bestel hier

Chef Het Samen met tomaat is een lekker groot kinderkookboek met tomaat als rode draad, maar natuurlijk wordt er ook met heel veel andere lekkere en verse ingrediënten gekookt. Er is zelfs een toetje waar iedereen zijn vingers bij aflikt. Alles wordt stap voor stap uitgelegd, dus kinderen kunnen er heel eenvoudig zelf mee aan de slag.

kinderkookboek

kinderkookboek chef het samen keet smakelijk

In het boek staan ook kweekinstructies en tips over hoe je zelf tomaten kweekt. Zo eet ook jij straks tomaten van eigen balkon of uit de achtertuin. Zeker weten dat die extra lekker zijn.

kinderkookboek chef het samen met tomaat

Chef Het Samen is verkrijgbaar bij de (kinder)boekwinkel, diverse kadowinkels en natuurlijk online.

wat zeggen anderen?

“Wat een geweldig kookboek voor (en door!) kinderen. Door de stripvorm en de geestige illustraties nodigt het zeer uit tot het bekijken en maken van de (gezonde, óók wel eens fijn dat het geen zoete cupcakes zijn) gerechten, top!” – Esther

“Eindelijk een origineel kinderkookboek dat aansluit bij de beleving en humor van kinderen” – kookboekenrecensies

bestel hier

chef het voort

Spreekt onze missie en aanpak je aan? Deel dit bericht dan met vrienden voor wie het ook interessant kan zijn. Superbedankt!

128 pagina’s in de mooiste kleuren • 14,95 • vraag niet hoe het kan, maar zelfs de Kerstman geniet er van.

chef het samen kerstman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *