nature and more eosta

Nature & More sponsort Chef Het Samen!

Supertrots zijn we! Want we hebben er een hele coole sponsor bij: Nature & More gaf gisteren groen licht voor de optie ‘SunGold’ en daarmee schoten we in 1 klap door de 50% van de crowdfunding voor Chef Het Samen. Wow, we kleuren er tomaatrood van.

bio & fair

Nature & More is distributeur van verse biologische groente en fruit. Bij het bedrijf zijn meer dan duizend biologische telers aangesloten en hun producten worden wereldwijd afgezet. Je herkent de producten van Nature & More aan het paarse zegeltje met de kleurrijke bloem. Handig, zo weet je zeker dat er een goed verhaal achter zit; duurzaam geteeld & fair voor de mensen die bij de telers werken.

trace & tell met nature and more

Wil je meer weten over een product dat je hebt gekocht? Tik op Nature & More de 3-cijferige code in van het paarse ‘trace & tell’ zegeltje. Code 179 bijvoorbeeld, daarmee kom je uit bij teler Frank de Koning, die tomaten, paprika’s, aubergines en paksoi  teelt voor Nature & More. Tik de verschillende blaadjes van Frank’s bloem aan, en je weet in een mum van tijd hoe deze teler omgaat met de dieren, planten, aarde, water, lucht en energie in zijn bedrijf.

Nature & More Chef Het Samen

Zo ontdek je bijvoorbeeld dat Frank in 2003 begon met het selecteren van 58 oude en nieuwe tomatenrassen en dat ie met tien daarvan de ‘Wild Wonders’ begin te telen: supersmakelijke tomaten die het aanbod in de supermarkten verrijken. Als biologische boer teelt Frank in de volle grond, luizen houdt hij onder controle door lieveheersbeestjes, sluipwesten en mijten in zijn kas in te zetten. Hierdoor hoeft hij geen insecticiden te gebruiken. Franks gewassen worden geïrrigeerd met puur regenwater. Hij verzamelt het regenwater in grote bassins met planten, slakken en vissen. Die biodiversiteit maakt het water schoon en levend, in plaats van het te steriliseren. Zo valt er nog veel meer te ontdekken over dit bedrijf, check it out via de duurzaamheidsbloem van Frank de Koning! En kom maar door met die Taste Wonders, wij krijgen er trek van!

ananas uit Costa Rica

Het ‘trace & tell’ systeem van Nature & More werkt wereldwijd. Zo kocht ik gisteren een ananas van Andres Nuñez uit Costa Rica. Even code 763 intypen, et voilà: ook het verhaal van deze boer wordt uit de doeken gedaan. In minder dan een minuut weet ik hoe  Andres de bodem vruchtbaar houdt en erosie tegengaat, en dat werknemers op deze plantage dankzij het fair-trade systeem een kinderdagverblijf en educatiecentrum hebben opgericht. Andres laat ook nog even zien hoe je volgens Costa Ricaanse traditie een Ananas hapklaar maakt: roetsch-roetsch met je kapmes de schil eraf & snacken maar. Leuk om thuis te proberen, wel eerst even oefenen zonder kinderen in de buurt, maar heb je deze skill eenmaal onder de knie, maak je geheid een onuitwisbare indruk 🙂

Nature & More

het boek is er!

Als je dit bericht leest: het boek is inmiddels van de pers gerold. En zo ziet de cover er uit!

Wil je er meer over weten? Kijk dan hier.

kinderkookboek

 

Chef Het Samen

Chef Het Samen is Winnaar van de ASN Crowdfundingswedstrijd. We zijn supertrots dat we samen met 5 andere mooie projecten in dit rijtje staan.

crowdfunding


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *