actie tomaat

samen met Jamie Oliver voeren we actie op Food Revolution Day

Let’s make some noise! Aanstaande vrijdag – op 20 mei – is het Food Revolution Day, een initiatief van Jamie Oliver. Het doel? Aandacht vragen voor voldoende en gezond eten, voor al onze kinderen, wereldwijd.

‘Share the good food’ is Jamie’s motto, en daar sluiten we ons graag bij aan. Want ook al hebben we het hier in Nederland beregoed met z’n allen, het gemiddelde eetpatroon is dat niet. Te veel van het een (verkeerde vetten + overdosis suikers) en te weinig van het ander. Groenvoer bijvoorbeeld, is nog steeds ver te zoeken, vooral op het bord van onze kinderen: maar 1% van de Nederlandse kinderen krijgt voldoende groente binnen.

Chef Het Samen en Love my Salad komen samen in actie op Food Revolution Day. We rijden met een tomaatrode Brandweerbus rond in de Baarsjes (A’dam West) en delen gratis snoeptomaatjes en makkelijke salade-recepten uit aan kinderen. Zo laten we zien hoe leuk en simpel groente te bereiden is (check hier ons fotoverslag dat kan, want als je dit leest is Food Revolution Day al weer voorbij).chef het samen jamie oliver food revolution

Natuurlijk lossen we met zo’n ludieke actie niet de wereldproblemen rondom ons voedsel op. Maar we hopen wel dat er een vonk zal overspringen, en dat we steeds meer mensen zullen inspireren om het anders aan te pakken. De problemen waar we wereldwijd tegenaan lopen, zijn gigantisch en worden steeds urgenter: overgewicht, honger, voedselverspilling…  dit alles zorgt voor heel veel ellende en verdriet. Hoe gaan we dat veranderen?

jamie oliver food revolution day chef het samen

stem met je vork

Regeringen kunnen betere wetten maken (geen frisdrankautomaten meer op school, minder btw op groente en fruit), bedrijven kunnen gezondere producten maken (minder rommel toevoegen) maar de uiteindelijke veranderingen zullen vooral uit ons zelf moeten komen. ‘Vote with your fork’ is een bekende uitspraak van Michael Pollan. Het probleem ligt op ons bord. De oplossing ook. En iedereen kan helpen om die oplossing dichterbij te krijgen: bijvoorbeeld door minder voedsel te verspillen (40% verdwijnt in de vuilnisbak), door zelf verse maaltijden te koken (en geen prefab meuk met rare logo’s erop) en door onze kinderen bij het eten te betrekken, bijvoorbeeld door ze gezonde maaltijden te leren koken.

chef het samen

Met Keet Smakelijk zetten we ons hier al jaren voor in (check onze boeken, recepten en blogs 😉 Sinds kort hoort daar een nieuw initiatief bij: Chef het Samen: kinderen nemen het heft in eigen handen en ontdekken hoe lekker en makkelijk het is om een maaltijd met veel groente te koken. Kijk maar eens op het youtube-kanaal van Chef Het Samen; daar laten ‘onze’ Liz & Polly zien hoe cool dat is. Liz & Polly werken ook mee aan ons nieuwe kookboek voor & door kinderen: Chef Het Samen met Tomaat.

Chef Het Samen #ChefHetSamen

Iedereen kan via de crowdfunding nu alvast een exemplaar bestellen. We staan op 61% en hebben nog 2 weken om het doelbedrag  te halen. De tijd begint te dringen: alleen bij 100% funding kunnen we straks de persen voor Chef Het Samen met Tomaat starten. Help je ons mee de eindstreep halen? Dat zou geweldig zijn!

Wat er ook gebeurt: aanstaande vrijdag starten wij die Brandweerbus. Let’s make some noise on Food Revolution Day! Woon je in de buurt, of ben je in de Baarsjes? Kom dan zeker even langs! Liz & Polly rijden mee met de brandweerbus. Dus ook voor een meet & greet met deze jonge vloggers & foodrevolutionairen moet je in Amsterdam West zijn.

Volg de route van onze brandweerbus op Food Revolution Day – vrijdag 20 mei – via de hashtags #tomatenbus #foodrevolution

love my salad keet smakelijk tomaten food revolution

chef het samen jamie oliver food revolution

Doe mee met onze crowdfunding, en help Chef Het Samen met Tomaat de eindstreep halen. Samen maken we het verschil!

Chef Het Samen

food revolution

 

6 FOOD REVOLUTION DAY MET TEKST 2

actie tomaat

 

 


2 reacties

  • SUPERRRRRRRR lekker bezig!
    Is die rooie van Julie?

    💋

    • ha Chanty, was een super leuke dag, tomaatjes all over the place in A’dam West! Die roe bus is helaas niet van ons, maar van Chris heesch, die met zijn bedrijf Feestmee.com overal langstoert en een top-dag van je actie/evenemnet maakt.

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *