chef het samen met tomaat

bestel ‘m nu!

Oeps! Maar 1% van de Nederlandse kinderen eet voldoende groente. Maar ze krijgen wel gemiddeld 30 suikerklontjes per dag binnen. Hoe verander je dat?

Chef Het Samen komt in actie en laat kinderen het heft in eigen handen nemen. Want als ze zelf aan de slag gaan in de keuken en samen met een vriend of vriendin koken, blijkt groente opeens wel interessant en lekker. De pilot op het youtube-kanaal van Chef Het Samen inspireerde tot een vrolijk kinderkookboek: Chef Het Samen met Tomaat. Want tomaat is een allemansvriend die zich goed laat combineren met andere groenten.

niet kinderachtig

De recepten zijn niet kinderachtig: pasta puttanesca, knapperige loempia’s, hartige muffins, homemade ketchup en linzen-kastanjesoep, om maar eens wat te noemen. Alles is stap voor stap gefotografeerd en getest door kinderen. Polly (11), Liz (11), Pelle (9), Felix (9), Milo (12), India (7), Felix (12) en Bram (10) zijn de hoofdrolspelers van Chef Het Samen met Tomaat. 

meer dan recepten

Naast recepten, kooktips en foodhacks vertellen de chefs van Chef Het Samen ook iets over de geschiedenis van tomaat. En waarom groenten eten zo duurzaam is. Ook geven ze uitgebreide kweekinstructies. Want wie zelf tomaten kweekt, zal ze daarna met nog meer plezier eten!

Op vrijdag 7 oktober worden de eerste exemplaren uitgereikt aan de acht koks van Chef Het Samen tijdens de boeklancering in MidWest (stadsdeel de Baarsjes, Amsterdam).

bestel ‘m nu

Vanaf 7 oktober is het boek verkrijgbaar in de boekwinkel en online Chef Het Samen met tomaat /  isbn: 9789081439633 / 128 pagina’s, full color, paperback / 14,95

Hieronder alvast een een voorproefje met wat pagina’s uit het boek:

chef-het-samen-inhoud

chef-het-samen-meten

chef-het-samen-puttanesca

Chef Het Samen

* * * 

En mocht je de smaak te pakken hebben: hier kun je de boeken die we eerder maakten bestellen.

keet smakelijk


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *