kerstsoep

Chef Het Samen – stuiterbal pompoensoep

Afgelopen weekend kwamen Liz & Polly weer in actie voor Chef Het Samen. Een pittige pompoensoep stond op het programma. 

Ze stuiterden door de keuken van plezier. Het leuke van een pompoen is namelijk dat je er mee mag smijten. Da’s de snelste manier om die dikke schil te kraken. Je hebt geen mes of bovenmenselijke kracht nodig, gewoon hard op de grond laten vallen en zie: de pompoen breekt heel gemakkelijk door midden!

Wil je deze Kerst je ouders wat werk uit handen nemen? Maak dan een grote pan van deze stuiterbal pompoensoep. Stuur ze de deur uit om eens lekker uit te waaien. Nodig een vriend of vriendin uit en ga dan snel aan de slag. Beetje hakken, en snijden, alles in de pan en dan tot een fluweelzacht soepje malen met de staafmixer of blender. Ondertussen maak je ook nog wat krokante Kerststerren van bladerdeeg, want het is feest. Niet vergeten je kerstmuts op te zetten en luidkeels Jingjebells te zingen!

En wil je nog meer indruk maken? Vertel je tafelgasten dan dat pompoen propvol vitamine A zit, da’s goed voor je ogen, botten, tanden, en huid. Vitamine A is een antioxidant; die helpt kinderen groeien en laat ouders er jonger uit zien. Als mama op je zusje gaat lijken, zijn er vaak pompoenen in het spel.

Tot stuiterbal!

Bekijk hier ook aflevering 1 van Chef Het Samen.

Reserveer nu het Chef Het samen Kookboek!

Deze week rolt ie van de pers: Chef Het Samen met Tomaat. Reserveer ‘m vast via de boekhandel om de hoek of via internet.

Of stuur een mail naar laura@keetsmakelijk.nl, dan heb je het boek zo snel mogelijk in huis. We doen er bovendien een zakje biologisch tomatenzaad bij + een vrolijke ansichtkaart met zelf in te vullen tekstballonnen. Yeah!

Chef Het Samen met Tomaat, 128 pagina’s, full color, 14,95, isbn: 9789081439633

Chef Het Samen met Tomaat

Chef Het Samen is een initiatief van Keet Smakelijk. Bestel hier de boeken die we eerder maakten voor nog meer food & fun!

slechte eters groente


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *