chef het samen

kijkje achter de schermen

‘Jongens, als jullie nu eens een kookvlog maken. Hier is de shotlist, receptbeschrijving en wat boodschappengeld. Bel maar als er iets niet duidelijk is. O ja, pas op met die staafmixer; niet met je vingers erin als de stekker nog in het stopcontact zit.’

Daar gingen ze: 2 koks/presentators en 1 regisseur/cameraman: gemiddelde leeftijd 12 jaar. Ze deden boodschappen, kookten, proefden, knoeiden, lachten en legden dat alles vast met de camera. Natuurlijk gingen ze wel met hun vingers in de staafmixer, terwijl de stekker er nog in zat, maar ze zaten er na afloop gelukkig nog allemaal aan. Bonen vlogen door de keuken, en het lijstje met instructies was telkens kwijt. Maar wat een lol en wat een resultaat: profi wraps met bonen-hummus, pesto en frisse ijsbergsla, waar je direct je tanden in wilt zetten.

De boel moest natuurlijk ook nog een beetje worden ingekort, om er een strakke vlog van te maken. Bliek nam plaats in de edit-suite en bracht anderhalf uur film terug tot 10 minuten, inclusief maffe geluiden en special effects. Ons plan om zelf de final cut te doen, bleek overbodig. Kinderen weten zelf wel wat een leuk filmpje is. Geef ze de regie in handen en ze maken er iets moois van. Nog een paar kleine puntjes op de i zetten nu (iets met titels en credits), maar aanstaande dinsdag of woensdag gaat Chef Het Samen live op youtube!

Chef Het Samen

Eerste hap van de homemade wraps met witte bonen-hummus en pesto….

chef het samen

Less is more. Knippen, schuiven, plakken.

Chef Het Samen

Stay tuned for more food & fun: abonneer je nu alvast  op het youtube-channel van Chef Het Samen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *