Laura Emmelkamp

culipost van rijk zwaan

Wow! Gisteren werd hier een heel bijzonder pakket afgeleverd. Een soort culipost, met XL Kiemkracht.

Met de inhoud van deze doos zouden we een compleet nieuw bestaan als tomatenteler kunnen beginnen. Maar dat doen we natuurlijk niet; we gaan de buit eerlijk verdelen. Want het tomatenzaad dat in deze doos zit, is bestemd voor alle ambassadeurs die meedoen met de crowdfunding voor Chef Het Samen.

kilo goud

Reken jezelf maar vast rijk, want in ieder zakje tomatenzaad zitten 30 tomatenzaadjes. En uit 1 zaadje kun je makkelijk 10 kilo tomaten oogsten. Met 30 zaadjes kweek je straks dus 30 tomatenplanten en daarmee oogst je 30 x 10 kilo = 300 kilo biologische tomaten. Nu hoef je alleen nog maar even naar de winkel te rennen om te checken wat een kilo biologische tomaten kost. Maar waarschijnlijk begrijp je ook zonder dat winkelbezoek al dat je als ambassadeur van Chef Het Samen niet alleen een supertof boek, maar ook een fortuin aan tomaten in de schoot krijgt geworpen.

Geen wonder dat een kilo tomatenzaad meer kost dan een kilo goud – echt waar! En het is ook niet voor niets dat tuinders hun bestellingen altijd precies natellen. Staat er 50.000 stuks tomatenzaad op de verpakking? Dan worden er 50.000 zaadjes met de hand nageteld.

De inhoud van deze doos bevindt zich inmiddels veilig achter slot en grendel. Want het is best leuk om met zo’n kado op het balkon te staan juichen, maar liever hebben we dat alles straks bij zoveel mogelijk kinderen terecht komt. Om van die zelfgekweekte tomaten natuurlijk weer allerlei heerlijks uit Chef Het Samen met Tomaat te maken.

rijk zwaan

De gulle gever van al dit biologische tomatenzaad is Rijk Zwaan. Een Nederlands familiebedrijf, dat in 80 jaar tijd van Rotterdams zadenwinkeltje uitgroeide tot één van de grootste groenteveredelaars wereldwijd. We zijn supertrots dat Rijk Zwaan sponsor is van Chef Het Samen. Want we delen dezelfde missie: een gezonde toekomst voor zoveel mogelijk kinderen. Over de stelling dat voldoende groente eten daarbij van cruciaal belang is, waren we het ook snel eens 🙂

Het begint met een zaadje, en voor je het weet zijn het er 50.000 – en wat daar dan weer van gaat komen…

En nu allemaal als de wiedeweerga een boek bestellen 😉 Dat kan hier. Let’s rock met die tomaten!

chef het samen met tomaat

PS: als je dit leest, is de crowdfunding voor Chef Het Samen succesvol afgerond, het boek gemaakt en inmiddels ook al – jawel – uitgeroepen tot Lekkerste Vegetarische Kookboek van het Jaar. Meer daarover lees je hier.

rijk zwaan

Rijk Zwaan in 1932

rijk zwaan


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *