de groene kring

de groene kring

Vrienden van het goede leven! Komen jullie vanavond ook naar De Groene Kring aan het Leidseplein? Want dat wordt omgetoverd in één groot groen food court, met duurzaam, lokaal, wildgeplukt, slim en lekker eten. Wij zijn ook van de partij, met knapperige hapjes uit ons nieuwe kinderkookboek Chef Het Samen met tomaat. 

hoe, wat en waar? 

Vanaf 18.00 uur.

Ingang van De Kring: Kleine Gartman Plantsoen 7-9, de houten deur naast Palladium op het Leidseplein, neem daar de trap naar boven!

Je betaalt een klein bedrag aan de deur – 15 euro – en dan kun je binnen alles gewoon pakken. Behalve de drank aan de bar en de kookboeken, die betaal je met pin of cash. Neem mee wie je wilt. Tot vanavond!

wat staat er op het programma van de groene kring?

Jean Beddington en John Halvemaan komen samen groen experimenteren, onder andere met kroepoek van paddenstoel.

Het Slachtpaspoort eet alleen nog maar vis en vlees als ze de dieren zelf gevangen of geslacht hebben. Zij maken voor ons iets van varkensvlees en doen verslag van het hele proces.

Vushu The Reluctant Vegan laat zien hoe minderen met dierlijke producten echt niet het einde van je leven is. Geïnspireerd door Kip Andersen en zijn nieuwe film What the Health.

Jonah Freud maakt een grote tafel met fijne groene kookboeken.

En verder is er van alles groens te proeven, zoals Noordzee vis van Buurvissen met experimenteel groenten-zout van Marcel den Heijer, een Amsterdamse-Bos-spread van Ellen Mookhoek, ter gelegenheid van haar nieuwe boek: de Eetbare Stad, duurzame bitterballen van de oesterzwammen van GRO, 100% plant power loempiaatjes van Laura Emmelkamp – that’s me 😉 – uit Chef het Samen, dat net is uitgeroepen tot het beste kinderboek ter wereld (!), handgemaakt ijs van Hartstocht uit Abcoude, een fonkelnieuwe vegan kaas Chakra Cheezz uit Amsterdam, ravioli met zeegroenten van Olijck, siropen van DD Cordials met sproedels uit de enige spuitwaterfabriek in West-Europa: namelijk die van Ari Hoekstra uit de Jordaan en één van de meest onweerstaanbare producten van Nederland: de rillettes van verguisde gans van de Pasteibakkerij van Diny Schouten en Floris Brester.

O ja, de Belsazar Rosé cocktail, van Duitse ecologische wijnen, met East Imperial tonic, grapefruit en rozemarijn is er ook.

de groene kring

chef het samen met tomaat

Tomaten zijn rood, maar ons nieuwe kinderkookboek is ook hartstikke groen. Want behalve leuk, lekker en maf, is meer groente eten ook duurzaam. Kun je daar kinderen ook warm voor laten lopen? Jazeker! Dat blijkt wel uit het enthousiasme waarmee dit boek wordt ontvangen, door kinderen zelf, ouders, journalisten, diëtisten, artsen. Enne… het boek is ook al 3 keer in de prijzen gevallen, zo kregen we onder andere een Gourmand Award voor beste kinderkookboek van de wereld.

Laura Emmelkamp beste kinderkookboek van de wereld Gourmand World Kookboek Awards

Dikke klapzoen van uw kookboekenschrijfstertje, hoop jullie vanavond te zien in de groene kring. We hebben ook een tombola, met mooie groene prijzen, en voor wie wil voer ik een exotische tomatendans op.

 

PS Niet in de gelegenheid om naar dat gezellige feestje te komen vanavond? En wil je toch een boek bestellen? Check ‘m dan in de boekhandel, bij de winkels van EkoPlaza, de Bijenkorf, of bestel online.

Laura Emmelkamp


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *