Kymani en Bink staan op het punt een heerlijk broodje uit de oven te halen. Benieuwd of het is gelukt? Bekijk dan het filmpje waarin onze chefs zelf focaccia maken en je stap-voor-satp door het recept loodsen.
Focaccia komt uit Italië en je spreekt het uit als ‘fokkatsja’. Je moet het deeg kneden, kneden en… kneden. Dus je zou denken dat focaccia Italiaans is voor spierballen, maar het betekent ‘openhaardcake’. Maar goed, ook als je geen Italiaan bent en geen openhaard bij de hand hebt, kun je focaccia maken. Dus stuur je kinderen maar snel de keuken in 😉
zelf focaccia maken: dit heb je nodig
- 425 gram bloem
- 7 gram gedroogde gist (1 zakje)
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 6 eetlepels olijfolie
- 250 ml lauw water
- 35 Tomberry tomaten – of andere kleine tomaatjes
- 1 takje rozemarijn
gereedschappen
- oven
- grote mengkom
- bakpapier
- bakplaat
- theedoek
- bakkwastje
een recept uit chef het samen
Smaak te pakken? Kookdiploma dan verder uit ons bekroonde kinderkookboek Chef Het Samen met tomaat. Origineel kado voor de feestdagen. Bestel het boek hier.
- 128 pagina’s in kleur
- recepten in stripvorm
- voor & door kinderen
- met een flinke schep humor
- 14,95
Bestel het boek hier.