gepaneerde asperges

aspergepatat

Hoera, het is weer aspergetijd! Maar de meeste kinderen vinden er niks aan. Daarom hebben we er een krokant korstje omheen gebakken. Gepaneerde asperges krijg je dan. Pardon, aspergepatat. Blije gezichten en vette vingers krijg je er gratis bij.

voor 4 personen / maken: 25-30 minuten

dit heb je nodig

  • 1 kilo witte asperges
  • 150 gram volkoren meel
  • 2 eieren
  • 5 beschuitjes / of paneermeel
  • 1 theelepel zout
  • boter om te bakken

voor de mayonaise

  • 1 eidooier
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • ½ theelepel zout
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1½ deciliter milde olijfolie

zo maak je gepaneerde asperges

Verwijder het houtige uiteinde van de asperges (ongeveer 1,5 cm) en schil ze met een dunschiller.

gepaneerde asperges

gepaneerde asperges

Vul een aspergepan (of als je die niet hebt een gewone pan) met water, tot de asperges half onder het water staan. Breng het water aan de kook en laat 10 minuten koken. Giet de asperges af en laat ze wat afkoelen. Ze zijn echt loeiheet als ze net uit de pan komen, dus laat ze uitdampen tot het punt waarop je ze weer rustig kunt vastpakken.

gepaneerde asperges

Ondertussen zet je drie langwerpige of brede schalen klaar. In schaal 1 doe je het meel en daar meng je 1 theelepel zout door. In schaal 2 gaan 2 losgeklopte eieren. Boven schaal 3 wrijf je de beschuiten tegen elkaar, zodat er paneermeel ontstaat. Je kunt ook kant-en-klaar paneermeel kopen, maar het is veel leuker om schurend met een stel beschuiten aan de slag te gaan.

gepaneerde asperges

Haal de asperges 1 voor 1 door de verschillende kommen. Eerst door het meel. Dan door de losgeklopte eieren en daarna door het paneermeel. Herhaal het stappenplan tot je alle asperges van een mooi paneerlaagje hebt voorzien.

gepaneerde asperges

gepaneerde asperges

gepaneerde asperges

Verwarm wat roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak in batches, een stuk of vijf per keer. Iedere asperge snack zo’n 2 minuten aan de ene kant, voorzichtig omdraaien en dan nog een minuut of twee aan de andere kant, tot ze omhuld zijn door een krokant, goudbruin laagje.

gepaneerde asperges

gepaneerde aspergesMaak de asperges hapklaar door ze in stukjes van 3-4 cm te snijden en presenteer de gepaneerde asperges met:

homemade mayonaise

Meng in een kom de eidooier met mosterd, zout en azijn. Klop alles door elkaar met een garde of staafmixer. Daarna de olie druppel voor druppel toevoegen en braaf blijven kloppen tot er een mooi dik mengsel ontstaat. In dunne straaltjes de rest van de olie erbij, terwijl je nog steeds klopt. Geniet van de je portie gepaneerde asperges. Keet Smakelijk!

gepaneerde asperges

kinderkado tip!

Bestel hier ons nieuwste kinderkookboek en stuur je kinderen met Pasen de keuken in. Eitje!

gepaneerde asperges

  • 128 pagina’s in kleur
  • voor & door kinderen
  • recepten in stripvorm
  • met een flinke schep humor
  • 14,95

Meer weten over Chef Het Samen met tomaat? Kijk dan hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *