groene smoothie ananas mango

help de economie: drink meer sla

Staatssecretaris van Economische Zaken – Sharon Dijksma – vertelde laatst bij de opening van het Groente Congres wat gezond eten ons land kan opleveren:

‘…. Het kan de Nederlandse sector ruim honderdduizend extra banen opleven en extra handelswaarde van ruim zeven miljard euro genereren. Maar een goede, veilige en gezonde voedselvoorziening is niet alleen belangrijk voor onze economie maar ook essentieel voor onze maatschappij. Gezonde mensen zijn gelukkiger en leven langer. Bovendien zijn ze productiever. Gezond eten dient een maatschappelijk belang.

Als alle Nederlanders 200 gram groenten per dag zouden eten, kunnen volgens het Voedingscentrum per jaar duizenden hartinfarcten en beroerten, sterfgevallen door hart- en vaatziekten en door kanker voorkomen worden. Een toename van de consumptie van groenten en fruit van 156 gram per persoon per dag bespaart volgens het RIVM bijna drie miljard euro zorgkosten in de komende 20 jaar.’

Kortom, help de economie en eet meer groente. Of drink het. Maak bijvoorbeeld eens een smoothie met Romeinse sla. Zo kom je met gemak aan die ADH (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid) groente. Cheers!

dit heb je nodig voor 4 glazen:

  • ½ ananas
  • 1 (rijpe!) mango
  • 1 cm gemberwortel
  • 8 blaadjes Romeinse sla
  • 3,5 dl water
  • eventueel: 2 theelepels chia zaadjes

Snij de ananas in stukken. Rasp de gemberwortel en was de sla.

Groene Smoothie #KeetSmakelijk

Snij de mango in twee ovale helften. Snij het vruchtvlees horizontaal en verticaal in, zodat er een ruitjespatroon in de mangohelften ontstaat. Duw de schil dan vanaf de buitenkant naar binnen; je kunt nu de ‘blokjes’ mango makkelijk afsnijden.

Groene Smoothie, mango, ananas, Romeinse Sla, #KeetSmakelijk

Doe alle ingrediënten in de blender of in een hoge mengbeker van de staafmixer. De boel flink laten draaien, tot je een luchtige smoothie hebt.

groene smoothie met ananas en Romeinse sla, #KeetSmakelijk

Schenk de smoothie in glazen en top eventueel af met wat chia zaadjes – voor wie dat na alle ophef over zangzaad nog durft 😉

groene smoothie, Romeinse Sla, ananas, mango, Keet Smakelijk

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *