ei ei hoort erbij

in de rij voor een hanenei

Deze haan heeft zijn paasei gelegd. Een paar kippen maken zich daar zorgen om. Als alle hanen aan de leg gaan, moeten zij straks het kukelen overnemen. En probeer maar eens kukeleku te zeggen, als je normaal alleen tok tok tok uit je snavel krijgt. Dat wordt oefenen. Ondertussen sturen wij alle vaders de keuken in, om zo’n broodje hanenei te maken.

nodig voor 12 broodjes gebakken hanenei:

  • 12 kerstomaatjes
  • 12 kwarteleitjes
  • 1 ons geraspte jonge kaas
  • 12 lichtbruine boterhammen (of 6 grote exemplaren)
  • zachte roomboter om boterhammen te smeren

extra nodig:

  • muffinbakblik

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Besmeer het brood lichtjes met zachte roomboter. Steek met behulp van een glas – ongeveer 7 cm doorsnee – rondjes uit het brood. Als je geluk hebt, levert 1 boterham 2 rondjes op. Dan heb je maar 6 boterhammen nodig (zie foto).

Leg de broodrondjes met de beboterde kant naar beneden in de vormpjes van het muffinbakblik en druk ze stevig aan. Je hebt nu 12 broodbakjes. Strooi wat geraspte kaas op de bodem van ieder broodbakje. Halveer de kerstomaatjes en leg in ieder bakje twee helften. Breek boven ieder bakje een kwartelei. Voeg versgemalen zout toe en strooi nog wat geraspte kaas over het geheel. Bak de eitjes 10 à 12 minuten, tot het ei gestold is en de kaas gaat borrelen.

munchroom-muffin_ht_4of


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *