ASN Wereldprijs

Keet Smakelijk in race ASN Wereldprijs

Wooooop! Keet Smakelijk is geselecteerd voor de ASN Wereldprijs. We hebben een supergaaf plan op het vuur staan: kookvlogs voor & door kinderen.

hoe wat waarom

Maar 1% van de Nederlandse kinderen voldoende groente. Wij willen die dagelijkse portie flink opvoeren. Niet door kinderen te vertellen dat het gezond is en beter voor het milieu, maar door hen zelf te laten ervaren hoe leuk, lekker en makkelijk dat is.

Al doende leren kinderen niet alleen volwaardige maaltijden met seizoensgroenten koken, maar worden ze zich ook bewust van duurzame en eerlijke keuzes. Dat willen we doen op een manier die past bij hun mediabereik en leefcultuur: inspirerende youtubefilmpjes/vlogs, gepresenteerd door een generatiegenoot.

mobile en generatieproof

veel korter en sneller gesneden films dan de traditionele kookvideo: door de opkomst van mobile kijkgedrag (telefoon, tablet) en het kijkgedrag – en ervaring van kids, een paar minuten per aflevering. Uiteraard wel compleet en informatief.

groente in de hoofdrol (maar dan echt)

Geen kinderkokerij met de ‘usual suspects’ pannenkoeken, gehaktballen of drumsticks. Wel pittige pompoensoep, gepaneerde asperges en boerenkool lasagna.

how-to combineren met info

Naast een vrolijke en dynamische hoe-maak-ik-dit-gerecht (incluis een blooper, eigentijds taalgebruik) zijn er per aflevering een aantal relevante, geanimeerde infographics die iets over duurzaamheid vertellen.

Deze aanpak zorgt ervoor dat informatie en inzichten beter beklijven. De jonge koks zullen met hun kooktechnieken, maaltijden en nieuwe inzichten ook anderen inspireren, zoals hun vrienden en ouders.

Verander de wereld, begin met de koks van morgen. One meal at a time. Eat Green, Grow Strong!

help je mee?

De komende weken gaan we alles uitwerken, pitchen en zoeken we partners. Spreekt onze aanpak je aan en wil je ook dat dit project doorgaat? Geef ons dan alvast een ‘hartje’ op de site van ASN

Keep u posted!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *