kidsproof aspergesoep kindvriendelijk recept witte aspergesoep Keet Smakelijk

kidsproof aspergesoep

De meeste kinderen gaan niet direct op of om de tafel dansen als je ze asperges voorschotelt. Voor jonge kinderen zijn het vaak glibberige witte staken die je aangapen vanaf een wit bord. Je kunt het natuurlijk proberen; van je peuter een volwassen asperge-eter maken. Ons google experiment ‘kinderen-witte-asperges’ leverde echter geen enkel plaatje op. Dus mocht het lukken, stuur ons een foto van je asperge liefhebber. Meer succes oogst je waarschijnlijk als je er soep van maakt. Dit recept voor witte aspergesoep is ook nog eens 100% peuterproof; er is geen korrel zout aan toegevoegd. Voor peuters is deze soep rijk genoeg van smaak; verse groenten en kruiden doen hun werk. Voor de meeste volwassenen en oudere kinderen is ie waarschijnlijk te flauw. Geen probleem, je voegt er aan tafel gewoon wat versgemalen zout en peper aan toe (in feite is een bouillonblokje niet veel meer dan dat).

Het recept en de instructiefoto’s van deze aspergesoep vindt je hier. En voor het recept van broodje bij je slootje klik je hier.

O ja, nog een ding: check of je asperges echt vers zijn, want hoe ouder ze worden, hoe bitterder de smaak en dat vindt eigenlijk niemand lekker. Pas geoogste asperges smaken zoet. Je herkent ze door er twee tegen elkaar te wrijven, ze maken een piepend geluid.

ducklings-dinner_ht_01of

ducklings-dinner_ht_08of

ducklings-dinner_ht_11of


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *