KookChallenge

Kookdiploma van start!

150 kinderen uit Amsterdam leren in een paar weken zes recepten bomvol groente koken. Met kookworkshops, youtube-filmpjes, ons kinderkookboek en een online programma. ‘Blended learning’ heet dat met een hip woord. Weten hoe het werkt? Lees dan even verder.

zo werkt het 

1. Alle kinderen beginnen met een kookworkshop die we organiseren op school, in een buurthuis of bij Keet Smakelijk thuis. Vervolgens gaan ze thuis verder aan de slag, samen met een vriendje of vriendinnetje.

2. De deelnemers voeren vervolgens in 6-8 weken kookopdrachten uit die ze via een online programma ontvangen. Naast koken, zijn dat bijvoorbeeld ook boodschappensafari’s bij lokale ondernemers. De kinderen kunnen filmpjes en foto’s uploaden en multiple choice vragen maken. Oftewel: game based learning. We maken hierbij gebruik van Seppo.io, dat op steeds meer scholen wordt ingezet om kinderen op een eigentijdse en uitdagende manier nieuwe dingen te leren.

Kookchallenge

3. De opdrachten van deze KookChallenge worden ondersteund door ons bekroonde kinderkookboek: Chef Het Samen met tomaat. Alle recepten die de kinderen maken staan in dit boek.

kookchallenge

4. En doordat de recepten stap voor stap zijn gefotografeerd, is alles makkelijk te volgen.

kookchallenge

5. De kookfilmpjes op het youtube-kanaal van Chef het Samen geven daarnaast extra tips en tricks. Hiervoor hebben we al een aantal filmpjes gemaakt, telkens met wisselende duo’s van kinderen. Zoals bijvoorbeeld de loempiaatjes uit de oven met taugé en wortel die Maite en Milo maakten. Het recept is ook stap-voor-stap te volgen op p. 46-49 van het boek (zie screenshot hierboven).

6. Zijn alle kook-opdrachten van de KookChallenge uitgevoerd? Hartstikke mooi, dan krijg je je Chef Het Samen Kookdiploma. Gefeliciteerd!

 

kookdiploma

kookdiploma

ook je kookdiploma halen?

Inmiddels doen er al 75 kinderen mee. Vind je dit ook een leuk plan, wonen jullie in Amsterdam West en heeft jouw zoon of dochter ook zin om mee te doen met deze pilot? Stuur dan een mailtje naar laura@keetsmakelijk.nl.

Kookdiploma

 

kookdiploma hilversum

Kookdiploma

kookdiploma

kookdiploma

En voor alle kinderen die meedoen aan het Kookdiploma is er ook nog eens een superdeluxe Chef het Samen schort. Hoogtspersoonlijk gestreken door moi 😉

KookChallenge


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *