kinderkookboek

lancering chef het samen met tomaat

Feestje! Lancering Chef Het Samen met Tomaat! Gisteren reikten we aan alle kinderen die hebben meegewerkt aan dit kook- en kweekboek de eerste exemplaren uit.

Pollly (11), Liz (11), Pelle (9), Felix (9), Milo (12), India (7), Felix (12) en Bram (10) stonden op de rode loper, nou ja, op het Perzische tapijt van MidWest (creatieve broedplaats in stadsdeel De Baarsjes / A’dam). Superleuk om iedereen een keer live bij elkaar te zien. Wat zijn we trots op al ‘onze’ chefs!

chef het samen met tomaat

Na een korte tomatenquiz en ceremoniële shizzle, was het tijd voor hapjes, drank en zelfgemaakte pizza’s uit de oven van MidWest. Met tomatensaus uit eigen boek #whatelse.

Chef Het Samen met Tomaat

En ondertussen werd er natuurlijk nieuwsgierig door het boek gebladerd. Leuke reacties vingen we op: ‘Vrolijk boek’, ‘Lekker groot’, ‘Wow… wat een mooi papier… schitterend gedrukt’, ‘Goed idee om de recepten in stripvorm te doen’, ‘Informatief’, ‘Haha’, ‘Ooo…’, ‘Hihi….’

Chef Het Samen met Tomaat

Het liefst hadden we alle eerste reacties willen filmen, maar we hadden het net iets te druk met kletsen en tomatensap drinken (okee, en wijn en bier). Daarom vroegen we Liz en Polly 2 dagen voor de lancering of ze alvast heel even aan het boek wilden ruiken:

En nu is het er dan: Chef Het Samen met Tomaat. Naast recepten, kooktips en foodhacks vertellen onze chefs iets over de geschiedenis van tomaat. En waarom groenten eten zo duurzaam is. Ook geven ze uitgebreide kweekinstructies. Want zelfgekweekte tomaten, die smaken natuurlijk extra lekker.

chef het samen met tomaat

Chef Het Samen met Tomaat

Chef Het Samen met tomaat • 128 pagina’s • full colour • klimaatneutraal gedrukt op luxe 150 grams FSC papier • super kado • 14,95

Te koop bij iedere boekwinkel, diverse kadowinkels of online.

Chef Het Samen met Tomaat

chef het samen met tomaat

De zon scheen en ook de kippen hadden er zin in; ze vonden het prima dat we een poster tegen hun hok spijkerden.

Chef Het Samen met Tomaat

beste kinderkookboek van de wereld

7 maanden later…

Chef Het Samen met tomaat is winnaar beste kinderkookboek van de wereld geworden! Zelfs het Jeugdjournaal kwam langs. Bekijk het filmpje hier.


4 reacties

  • Heel gaaf, gefeliciteerd!

  • Gefeliciteerd, het is jullie zo te zien weer gelukt om een prachtig boek te maken wat vele kinderen en hun ouders mag inspireren!

    • Dank je wel Judith, en nu alle kinderen snel de keuken in om lekker te koken en vanaf het voorjaar weer eigen tomatenplanten te kweken!

  • Geef een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *