lavinia goodfood

lavinia goodfood

Een aap en een papegaai in een oerwoud. Je begrijpt dat Keet Smakelijk zich meteen thuis voelt als we gaan lunchen bij de nieuwe hotspot Lavinia Goodfood in Amsterdam Zuid.

‘Take me home’, zegt de aap. Vrijwel alles bij Lavinia is te koop. Kookboeken, shampoo zonder reut, en schattige cactussen die kaarsen blijken te zijn. Leuk, leuk, leuk. En ja, ik wil al die beesten en spullen best meenemen, want de hebberigheid slaat toe als je een rondje maakt door deze tent. Maar ik kom hier om te lunchen met een vriendin. Dus laat ik de papegaai en de aap in hun natuurlijke habitat en verdiep me in de kaart.

lavinia’s manifest

Wat staat er op de menukaart? Van alles. Veel producten van lokale leveranciers, zelfs de quinoa komt uit Nederland (ja, dat kan!) Pizzetta’s met allerlei groenten, chai latte, golden milk, soepen, salades, carrotcake, bananenbrood en uitgebreide ontbijtjes. Lavinia kookt graag met zeewier, oergranen, kromkrommers, gefermenteerde producten (kimchi enzo). Dit alles kun je lezen op de kaart, die behalve als menukaart, ook dienst doet als manifest. Zo moedigt Lavinia haar klanten aan het onbekende op te zoeken, dromen waar te maken, te genieten van kleine dingen en mooie momenten  te verzamelen. Hmmm… een beetje zweverig en obligaat allemaal… maar anderzijds… ook wel weer verfrissend om dit op de kaart van een lunchtent te lezen. Lavinia laat haar klanten weten hoe ze in het leven staat en ook wat dat dagelijks voor haar betekent. Naast het runnen van twee lunchrooms, verzorgt ze caterings op locatie, private dinners, lezingen en workshops rondom ‘food & health’. Ook is ze in de weer met de aanleg van een moestuin op haar stadsboerderij. Ze doet dat overigens niet alleen, want Lavinia Goodfood bestaat uit 2 personen: Karel Hessing (39) en Sonia Philipse (41).

lavinia goodfood

het eten van lavinia goodfood

In de bediening aardige jongens en meiden van twintig, bij wie we chai tea latte, golden milk en twee twee pizzetta’s bestellen: de een met truffel en rucola, de ander met humus, aubergine en granaatappel. Allebei lekker, vooral de pizzetta met truffel en rucola is verrukkelijk. Jammer dat alles zo snel op is, we zouden er zo nog twee naar binnen kunnen schuiven. Maar de prijs houdt ons tegen: 11,50 per stuk is niet super goedkoop. Maar je krijgt er in ieder geval wel een heel lekker hapje voor.

Eindoordeel: een gezellige lunchroom met aardige bediening en een gevarieerd, gezond, lekker aanbod. Ook voor een leuk kadoo(tje) ben je hier aan het goede adres. We komen hier zeker nog eens terug als het mooi weer is, om in Lavinia’s tuin te genieten. lavinia goodfood

kinderspecials

Voor kinderen zijn er speciale kinderboterhammen, met de lekkerste pindakaas of pure chocopasta. En er is een verrassingsbox, met daarin: een groentestick, kinderboterham en appelsap (en een… verrassing?).

locaties

Lavinia Goodfood • Amstelveenseweg 192 • 1075 XR Amsterdam
openingstijden: maandag tot en met vrijdag: 7.30-16.00 • zaterdag en zondag 8.30-17.00

Lavinia Goodfood • Kerkstraat 176 • 1017 GT Amsterdam
openingstijden: maandag tot en met vrijdag 8.30-16.00 • zaterdag en zondag 9.30-17.00

lavinia goodfood

lavinia goodfood


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *