kinderkookboek

gewonnen!!!

En de winaaar van de verkiezing Lekkerste Vegetarische Kookboek van het Jaar is *** tadadadadadadada *** Chef Het Samen met tomaat!

Whooopieee! We lezen het net in de krant, knijp even in onze arm, nee heus, ja, het staat er echt!

lekkerste vegetarische kookboek van het jaar

Bestel het boek hier.

En voor wie Chef Het Samen met tomaat toevallig nog niet kent, hebben we wat ins- en outs op een rijtje gezet:

buurtproject met ballen

Het startsein voor Chef Het Samen met tomaat werd anderhalf jaar geleden gegeven door de 10-jarige vriendinnen Liz en Polly en hun 13-jarige buurjongen Bliek. Ze maakten een paar melige filmpjes, zoals deze, deze, en deze, waarin ze kookten met groenten. Dat pakte verrassend vrolijk uit en zo ontstond het idee voor dit unieke kinderkookboek, dat na een succesvolle crowdfundingscampagne ook echt gemaakt kon worden.

lekkerste vegetarische kookboek van het jaar

voor & door kinderen

Chef Het Samen met tomaat is daardoor niet alleen een kookboek voor, maar zeker ook door kinderen. Meer dan 40 kinderen hielpen mee met het verzinnen van ideeën en testen van recepten. Dat gebeurde tijdens ‘tomatencolleges’ op een basisschool en in onze keuken/annex studio.

lekkerste vegetarische kookboek van het jaar

chefs van de toekomst

Chef Het Samen geeft de chefs van de toekomst het heft in eigen handen. Kinderen worden uitgedaagd om simpele, maar ook vrij uitgebreide recepten bomvol groente te maken. De moeilijkheidsgraad van de recepten wordt met tomaten-icoontjes aangegeven, handig! Trouwens, dit mag dan wel een kinderkookboek zijn, de recepten zijn zeker niet kinderachtig: wat dacht je van pasta puttanesca, of romige curry of knapperige loempia’s?

lekkerste vegetarische kookboek van het jaar

met een flinke schep humor

De kinderen loodsen je met een flinke schep humor wijze door de recepten, met veel grappen en grollen. Een kookboek met gezonde recepten dus, waar je ook nog eens heel hard om kunt lachen. Kom er maar eens om 😉

lekkerste vegetarische kookboek van het jaar

van grond tot mond

In het boek staan ook uitgebreide kweekinstructies voor tomaat. Want moestuinieren is hip en je eigen oogst eten is nog leuker. Kinderen kunnen er direct zelf mee aan de slag en leren ook zo waar al dat eten vandaan komt.

lekkerste vegetarische kookboek van het jaarduurzaam & supermooi gedrukt

Chef Het Samen met tomaat is niet alleen een duurzaam boek, omdat het een groentekookboek is en de chefs van morgen het heft in eigen handen geeft. Het boek is ook dubbel duurzaam doordat het gedrukt is op gecertificeerd FSC-papier en daarnaast ook nog eens klimaatneutraal, bij een Nederlandse drukker, Tuijtel is de naam. Ook niet onbelangrijk: de mega vrolijke kleuren spatten van het papier af. Lekker!

lekkerste vegetarische kookboek van het jaar

prijzenfestival

Ja hoor, even opscheppen, want Chef Het Samen met tomaat viel ook al eerder in de prijzen. In april 2016 won het de crowdfundingswedstrijd van de ASN Bank. En o ja… nu we toch bezig zijn… Chef Het Samen met tomaat is zelfs genomineerd voor beste kinderkookboek van de wereld (!!!!), door The Gourmand World Cookbook Awards. Of het boek in mei 2017 ook die titel in de wacht zal slepen? Wie weet!

lekkerste vegetarische kookboek van het jaar!!!

Terug naar het hier & nu. Want sinds vandaag is Chef Het Samen met tomaat dus de trotse titelhouder van Lekkerste Vegetarische Kookboek van het jaar !!!!!!!!!   HOERA CHAMPAGNE TAART CONFETTI WAT ZIJN WE BLIJ!!!

lekkerste vegetarische kookboek van het jaar

 • 128 pagina’s in kleur
 • voor & door kinderen
 • recepten in stripvorm
 • met een flinke schep humor
 • 14,95

Boek bestellen?

Dat kan hier.

En wil je er gratis biologisch tomatenzaad bij? Stuur dan een mail naar laura@keetsmakelijk.nl Dan komt het pakket ook zo snel mogelijk naar je toe!

lekkerste vegetarische kookboek van het jaar

lekkerste vegetarische kookboek van het jaar

 


2 reacties

 • HARTELIJK GEFELICITEERD met het behalen van deze fantastische titel. Heb natuurlijk zelf ook gestemd.
  Het gaat trouwens ook goed met Chef het samen bij ons op de BSO. De bruschetta’s zijn zeer gewild en volgende week staan de hartige muffins op de rol.

  Groetjes.

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *