Er staat weer een nieuw Chef Het Samen filmpje op youtube! Check hoe onze topchefs Tommy & Wessel Mexicaanse tortilla’s maken. En daarna snel zelf aan de slag!
dit heb je nodig voor de Mexicaanse tortilla’s
- 1 rode ui
- 1 zoete rode puntpaprika
- 1 pot maiskorrels (uitlekgewicht: 230 gram)
- 1 pot kidneybonen (uitlekgewicht: 215 gram)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel balsamico azijn
- 1 deciliter water
- 2 kleine stukjes pure chocola
- 8 tortilla’s (kant-en-klaar)
extra’s, voor de garnering
- ½ krop ijsbergsla
- 20 cherrytomaatjes
- 1 avocado
- 2½ deciliter Griekse yoghurt
- paar takjes koriander
zo maak je deze mexicaanse tortilla’s
1. ui en paprika hakken. Bonen en mais afspoelen.
2. beetje olijfolie in de pan. Ui, paprika, mais en bonen toevoegen. Lepeltje tomatenpuree en wat balsamico azijn erbij. En dan het ‘geheime’ ingrediënt: pure chocola, waarmee je een extra speciaal tintje en wat meer diepte aan je Mexicaanse tortilla’s geeft. Of, zoals Wessel en Tommy het zeggen: ‘Je proeft het niet, maar als je het weglaat, mis je iets…’
3. dan nog even alle extra’s hakken en in bakjes doen: ijsbergsla, tomaatjes… avocado.
4. dan nog even een snelle avocado foodhack. Kijk op ons youtube-kanaal hoe dat in z’n werk gaat.
5. Tijd om te eten!
Tommy denkt dat ie niet van kidneybonen houdt, maar ondertussen werkt deze chef met smaak drie Mexicaanse tortilla’s naar binnen. Nou Tommy, zo lusten wij er ook nog wel één 😉
dit is een recept uit Chef Het Samen met tomaat
Zin om nog meer lekkere kidsproof recepten te maken? Bestel dan snel Chef Het Samen met tomaat. Uitgeroepen tot beste kinderkookboek van de wereld!
- 128 pagina’s in kleur
- recepten in stripvorm
- voor & door kinderen
- met een flinke schep humor
- 14,95
Bestel het boek hier.