recept vegetarische sushi Keet Smakelijk kidsproof

onbeperkt sushi eten

Niet alleen spareribs kun je onbeperkt eten, ook sushi lenen zich goed voor zo’n concept. De Consumentenbond testte onlangs 20 all-you-can-eat-sushi-restaurants om de kwaliteit te testen. 

Versheid en hygiëne bleken bij 15 van de 20 restaurants ver onder de maat. ‘Dit smaakt naar koeienstal’ oordeelde 1 van de juryleden. In het laboratorium werden 160 sushi aan nadere inspectie onderworpen. Resultaat: 64% van de sushi bevat te veel bacteriën. Niet echt een aanbeveling voor een Japans avondje uit. Zeker niet met kinderen; voor je het weet liggen ze een week met voedselvergiftiging op bed.

We hebben een beter plan: zet je eigen sushi-productielijn op en geef ook je kinderen een nobele taak in deze fabriek. Met onderstaande instructiefoto’s is het een fluitje van een cent. Zachte avocado maakt de sushi romig, paprika en komkommer zorgen voor een frisse beet. Strooi er wat sesamzaad over en je hebt een heerlijk hapje. Zonder rauwe vis, maar die mis je voor geen cent, en bovendien jaag je daar de meeste kinderen alleen maar mee van tafel. Wil je ze onbeperkt sushi laten eten? Maak dan liever eens deze sushi met een lading groente. Keet Smakelijk!

Dit heb je nodig voor 50 stuks en zo maak je het:

ingredienten

  • 350 gram sushirijst
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 7 vellen nori
  • 2 avocado’s
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 100 gram sesamzaad
  • ½ citroen
  • ½ theelepel zout

serveren met:

  • sojasaus
  • ingelegde gember
  • wasabi

extra nodig:

  • kwastje
  • Japanse eetstokjes
  • bamboe oprolmatje

Kook de sushirijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Voeg een halve theelepel zout en wat citroensap toe als de rijst gaar is, schep alles om en laat de rijst afkoelen in een schaal.

Schil ondertussen de komkommer, snij ‘m in de lengte doormidden en schraap de zaadjes er uit. Halveer de komkommerhelften en snij ze in lange reepjes.

Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in reepjes.

Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees er voorzichtig met een lepel uit en snij ook hier reepjes van, ongeveer even groot als de komkommer en de paprika. Knijp wat citroensap over de avocado om verkleuring tegen te gaan.

Tijd voor de sushirollen. Leg een vel nori in de breedte op het bamboematje. Schep er rijst op. Spreid de rijst gelijkmatig uit over het norivel, maar laat de bovenste 3 centimeter vrij.

Leg reepjes komkommer, paprika en avocado in het midden. Hou het geheel zo plat mogelijk.

Strooi wat sesamzaadjes over de rijst met daarop de paprika, komkommer en avocado.

Maak het uiteinde (3 cm) van het norivel vochtig met het kwastje.

Maak een langwerpige rol door het bamboematje op te rollen richting de plakrand. Misschien gaat het niet meteen perfect, maar voor je het weet heb je er handigheid in.s

Leg de sushirol met de naad naar beneden op een plank of bord. Maak op dezelfde manier nog een aantal rollen.

Neem een scherp mes. Snij de rollen in plakjes van 2 à 3 centimeter. Leg de sushi op een schaal. Eet ze met stokjes – of met je handen. En serveer met een kommetje sojasaus, ingelegde gember en wasabi (voor de stoerste fijnproevers).

Consumentenbond test sushi recept voor sushi Keet Smakelijk

Consumentenbond test sushi recept voor sushi Keet Smakelijk

Consumentenbond test sushi recept voor sushi Keet Smakelijk

recipe vegetarian sushi Veggi Rider Kids Cook Monday little chefs

Consumentenbond test sushi recept voor sushi Keet Smakelijk

Consumentenbond test sushi recept voor sushi Keet Smakelijk

Consumentenbond test sushi recept voor sushi Keet Smakelijk

Consumentenbond test sushi recept voor sushi Keet Smakelijk

Consumentenbond test sushi recept voor sushi Keet Smakelijk

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *