pasta met paprika

lamuyo!

Hoppa! Vandaag raakten we de 20 graden weer aan, dus een zomerse pasta met paprika past daar wel bij. Ik maak ‘m met een Lamuyo paprika, da’s een reuzenpaprika. Hij komt uit Spanje en is niet alleen groot, maar vooral lekker stevig, sappig en zoet van smaak. Echt een feestnummer dat zich prima door de pasta laat mixen. O ja, Lamuyo paprika’s zijn te koop bij diverse supermarkten. Maar mocht je ze niet spotten, gebruik dan twee standaard paprika’s voor dit recept. 

voor 4 personen / maken: 25 minuten

dit heb je nodig

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram Roma tomaten
  • 2 sjalotjes
  • 1 Lamuyo paprika – of 2 gewone rode paprika’s
  • teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • balsamico azijn, 1 eetlepel
  • 15 kalamata olijven, fijngehakt
  • 1 chilipepertje (of een halve met kinderen)
  • klein bosje peterselie
  • Parmezaanse kaas (om erover te raspen)
  • 250 gram pasta, bijvoorbeeld fussili of radiatori

pasta met paprikazo maak je deze pasta met paprika

1. Begin met het maken van de pastasaus: verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Snij de tomaten en de sjalotjes in vieren. Doe alles in een bakblik, voeg een eetlepel olijfolie toe en wat versgemalen zout. Schuif het bakblik in de oven en rooster de groenten 15 minuten. Hierna pureer je alles met een staafmixer of in de blender.

3. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

4. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de paprika en snij ‘m in dunne reepjes.

5. Verwarm wat olijfolie op middelhoog vuur in een grote koekenpan of hapjespan. Voeg de paprika toe en roerbak een minuut of twee. Voeg de gehakte knoflook, tomatenpuree en de balsamico azijn toe. Dan de geroosterde en gepureerde tomatensaus en de olijven erbij. Laat een minuut of 5 pruttelen.

6. Hoe pittig je de saus maakt, bepaal je zelf. Kleine kinderen aan tafel? Die branden met twee chilipepertjes totaal de pan uit, dus begin in dat geval met één of een half chilipepertje. Of laat het helemaal weg uit de kinderporties en mix aan tafel wat chilipeper aan je eigen volwassen portie toe. NB: er zijn ook molentjes met chilipeper te koop, dus in dat geval is het geregeld met een draai aan de molen. Handig!

pasta met paprika

7. Mix de saus door de pasta en schep op de borden. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas en wat gehakte peterselie. Voor de liefhebber: nog wat olijfolie over de pasta met paprika druppelen, en klaar is je maal. Keet Smakelijk!

pasta met paprika

lekkerste vegetarische kookboek van het jaar

Yihaaaa!! Ons nieuwe kinderkookboek is opnieuw in de prijzen gevallen. Chef Het Samen met tomaat is namelijk winnaar van de Verkiezing Lekkerste Vegetarische Kookboek van het jaar en laat daarmee alle ‘volwassen’ kookboeken achter zich. Ja sorry, daar kunnen we verder ook niks aan doen 😉

lekkerste vegetarische kookboek van het jaar

*** Bestel het boek hier ***

Tomaat vormt de rode draad, maar uiteraard wordt er ook met heel veel andere verse ingrediënten gekookt. De recepten zijn divers: van gevulde tomaten tot knapperige loempiaatjes. Van zelfgemaakte waterijsjes (met tomaat!) tot Italiaanse minestronesoep. Alles is stap-voor-stap gefotografeerd, dus kinderen kunnen hier heel eenvoudig zelf mee aan de slag.

In het boek staan ook uitgebreide kweekinstructies voor tomaat. Want moestuinieren is hip en je eigen oogst eten is nog leuker. Zo leren kinderen direct waar al dat eten vandaan komt.

Gemaakt met jongens en meiden uit de buurt!

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *