ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 witte ui (medium)
- 1 prei
- 2 teentjes knoflook
- 200 gram bruine linzen
- 2 laurierblaadjes
- 1,25 liter water
- 125 gram gekookte kastanjes (kant-en-klaar te koop)
- 1 groentebouillonblokje
- 100 gram zongedroogde tomaatjes (zie p xx)
- paar takjes krulpeterselie
aan de slag!
Check de how-to instructies voor de linzen-kastanjesoep in het filmpje van Jimmy en Hugo. En het staat natuurlijk ook in ons kinderkookboek Chef Het Samen met tomaat. Hierin is alles stap-voor-stap in stripvorm in beeld gebracht, dus leuk en makkelijk om te volgen voor kinderen. Bestel online, of haal het boek bij de boekhandel om de hoek.
Meer weten over hoe het filmpje met Jimmy & Hugo tot stand kwam? Lees het hier.
kookdiploma
Chef Het Samen geeft kinderen het heft in eigen handen door ze lekker te leren koken met groente. Da’s goed voor ieders lichaam en ook voor onze mooie planeet. Naast kookboeken, workshops en filmpjes ontwikkelden we een programma voor het Chef Het Samen Kookdiploma >> Deelnemers gaan samen met een vriendje of vriendinnetje aan de slag en leren in 4 weken zes vegetarische recepten koken. Wil je er meer over weten, kijk dan hier.
van Amsterdam… naar de rest van Nederland…?
In Amsterdam West doen 150 kinderen mee aan de pilot voor het kookdiploma. En de resultaten zijn heel tof. Wat we terugkrijgen van de deelnemers is dat ze het superleuk vinden om mee te doen, dat ze nieuwe dingen leren en van alles proeven. En ook hun ouders, opa’s, oma’s genieten mee. Samen met kinderen brengen we een gezonde kookrevolutie op gang. En je begrijp het vast al: met de learnings die we in Amsterdam West hebben opgedaan, gaan we straks ook op andere plekken met het Kookdiploma van start. Binnenkort starten we in Hilversum. Zo wakkeren we het vuurtje verder aan en wie weet, hebben straks alle kinderen van Nederland een kookdiploma in hun zak!