schoolsoepie

schoolsoepie

Een paar maanden geleden werd ik benaderd door twee ondernemende moeders. Ze hadden een slim plan om kinderen meer groente te laten eten: soep op school. Oftewel: Schoolsoepie.

Het klinkt heel logisch, alsof Schoolsoepie er altijd al was. Want hoe leuk, makkelijk en gezond is deze service: een drinkbeker met soep die op school wordt afgeleverd. Die bomvol groente zit en waar verder geen rommel aan is toegevoegd. Die beker wordt opgehaald en gewassen. En de volgende keer krijgt je kind weer een ander soepie. Je hebt er zelf geen omkijken naar. De kinderen drinken het samen met andere kinderen in de klas, extra gezellig. En zo slurpen ze overdag al een flinke portie groente op. Van wortel tot broccoli. Van paprika tot courgette.

Dus toen Tamara en Daphne van Schoolsoepie mij vroegen of ik de receptuur voor deze coole startup wilde ontwikkelen, was ik  direct enthousiast. Kinderen op een toegankelijke manier meer groente laten eten, is tenslotte ook de missie van Keet Smakelijk.

schoolsoepie

soep waar je blij van wordt

Alle schoolsoepies bevatten minimaal 50% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente. Ze zijn zo puur mogelijk. En met een minimum aan zout. Kortom, geen halve maatregelen, maar soep waarvan je echt blij wordt. En daar bovenop komt natuurlijk de ultieme test: want wat vindt de doelgroep er zelf van? Worden niet alleen wij, maar ook zij blij van zulke soepies?

Nadat ik de receptuur voor twaalf soepen had gemaakt, werden er verschillende proeverijtjes met kinderen georganiseerd. Daarbij werd goed geluisterd naar wat de kinderen zeiden, en vooral ook gekeken naar wat ze deden: dronken ze hun beker enthousiast leeg? Of hielden ze het na 1 slok wel voor gezien? Dat leverde veel extra informatie op, waarmee de producent vervolgens aan de slag kon. Van klein pannetje thuis, naar hele grote pannen in een professionele keuken…

schoolsoepie

… en zo rolden er uiteindelijk acht kidsproof soepies uit de bus:

schoolsoepie

schoolsoepie is er klaar voor

En nu is het dan zover. Sinds vorige week levert Schoolsoepie direct aan scholen. Om te beginnen in Brabant, met een straal van 50 km rondom Tilburg. De kratjes worden keurig geleverd en opgehaald door Schoolsoepie, als ouders en school heb je er verder geen omkijken naar. Dus woon je in de buurt, kijk dan zeker even hier en neem contact op met Daphne en Tamara als je wilt dat ook jouw school haar deuren voor Schoolsoepie opent.

schoolsoepie

ook thuis bezorgd

Maar ook de rest van Nederland kan Schoolsoepie bestellen. Want woon je verder weg, dan kun je kiezen voor de optie Schoolsoepie voor thuis en ontvang je thuis een pakket met 8 verschillende smaken. Even opwarmen en meegeven naar school. Of  thuis aan je kinderen geven, dat kan natuurlijk ook.

schoolsoepie

gaan met die soep!

Ik ben apetrots op Daphne en Tamara. Want om een mooi idee ook echt uit te voeren, moet je stevig in je schoenen staan. Er komt heel wat bij kijken en het is klasse dat ze dit in korte tijd voor elkaar hebben gebokst. Er liggen inmiddels acht kidsproof soepies klaar, waarmee je die dagelijkse portie groenvoer een flinke boost geeft. Dus, lieve vaders en moeders, doe er je voordeel mee en kijk snel eens op Schoolsoepie.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *