Sir Hummus Amsterdam

Sir Hummus

De kinderen hadden vandaag ‘studiedag’. We gingen niet naar Walibi of De Efteling, maar wel even lunchen bij Sir Hummus, in de Amsterdamse Pijp. Ook heel fijn. Want wat je hier proeft is onvergelijkbaar met alle hummus die je ooit eerder at.

slow food

Het recept is geheim. Gelijk hebben ze, de drie eigenaren van Sir Hummus, want deze hummus wil je onmiddellijk namaken. Maar stel dat ze het prijs zouden geven, dan nog is het de vraag of wij gewone stervelingen zoiets thuis zouden maken. Want het hele proces neemt zo’n 24 uur in beslag. De kikkererwten worden vanaf ‘scratch’ gekookt en daarna volgen nog veel meer slow-food handelingen die uiteindelijk in de beste hummus van A’dam resulteren. Nou ja, zeg maar gerust Nederland en waarschijnlijk ook nog eens ver daarbuiten.

lekker, maar echt

De broers Guy en Dori runnen deze relaxte deli, samen met Lori, vriendin van één van de broers. Hun liefde voor hummus vindt zijn oorsprong in een klein stadje. Dichtbij Jeruzalem, waar ze ieder weekend naar toe gingen om verse hummus en warme pita’s te eten. Vele jaren later gingen ze zelf aan de slag, om net zulke lekkere hummus te maken als uit hun jeugd. En ja hoor, het is ze gelukt – maar dat wist je natuurlijk al 😉 Voor een relatief klein bedrag (6,75 voor een medium schaal hummus met 2 pitta’s) kunnen wij er nu volop van meegenieten. Dus als je in de buurt bent; zeker even langsgaan. We dronken er heerlijk frisse ‘lemonana’ bij, gemaakt van verse citroen, munt en wat suiker. Echt, ik zeg het gewoon nog een keer; de lekkerste lunch die we in tijden hadden.

spelen op het pleintje bij sir hummus

De inrichting is laid back, met mooie kleuren blauw en groen, veel hout, planten en natuurlijk grote potten met reusachtige olijven en de beste olijfolie. Met lekker weer zit je buiten op een lange bank aan een redelijk rustig pleintje, waar je kinderen ongestoord kunnen rondscharrelen. Kortom, ook nog eens een toffe locatie. Gaan!

Sir Hummus Amsterdam

• Sir Hummus • Van der Helstplein 2 • Amsterdam • dinsdag t/m vrijdag 12.00-20.00 • zaterdag-zondag 12.00 – 17.00 • (maandag gesloten) 020 – 6647055

Meer lezen over Sir Hummus? Check dan hier de mooie review van Where The Food Is, een van de eerste foodblogs die een uitgebreide review/reportage over Sir Hummus maakte.

zelf hummus maken?

Als je niet in de buurt bent, zul je je moeten behelpen met hummus van de markt, of zelf maken, we hebben hier nog wat huis-tuin en keuken-inspiratie voor je klaarstaan in ons DIY recept 100x hummus. Voor ‘gewone hummus, of hummus met avocado, of hummus met verse koriander, of juist met paprikapoeder…

Sir Hummus Amsterdam


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *