Dat was een gezellige kookworkshop vanmorgen in de Bijenkorf. We maakten snacktomaatjes en laten die nou ook heel geschikt zijn voor moederdag. Dus stroop je mouwen op en start een razende productielijn. Niet vergeten het blije hoofd van je moeder te fotograferen als je haar morgen gevulde tomaatjes op bed brengt.
dit heb je nodig voor de snacktomaatjes
Haal een stel Tasty Tom Tomaten in huis (middelgrote trostomaten) en vul ze verder met wat jullie maar lekker vinden, zoals:
- ijsbergsla (fijnsnijden)
- geroosterde sesamzaadjes (kant-en-klaar te koop)
- walnoten
- sterrenkers
- hardgekookte eitjes (fijnprakken)
- rauwkost, zoals radijs, paprika, komkommer
- mais (pot)
- yoghurt & mayonaise om een sausje mee te maken (dat maakt de boel lekker smeuïg)
Niet vergeten: een winterpeen, voor de truc met de wortel. Die gaat zo: met een dunschiller een lange wortelkrul maken, die vervolgens oprollen en in het uitgeholde tomaatje plaatsen. Zo krijg je niet alleen een stevig bakje dat je met van alles en nog wat kunt vullen, maar ook een grappig contrast in texturen: zachte tomaat met knapperige wortel.
Kapje eraf snijden en de tomaatjes voorzichtig uithollen met een scherp lepeltje. Daarna de wortelkrul in de uitgeholde tomaat zetten, als een kokertje. En daarna vullen met van alles en nog wat. Keet Smakelijk!
het mafste kinderkookboek
Het recept voor deze gevulde tomaatjes komt uit ons nieuwe kinderkookboek: Chef Het Samen met tomaat. Dus als jouw kind (of neefje, nichtje, achterkleinkind etc. 🙂 de smaak te pakken heeft en vaker iets wil cheffen in de keuken, dan kan het met dit boek een aardig eindje voort!
- 128 pagina’s in kleur
- recepten in stripvorm
- voor & door kinderen
- met een flinke schep humor
- 14,95
bestel het boek hier
PS
Naast gevulde snacktomaatjes werden er ook een stel heerlijke bruschetta’s gemaakt en uitgedeeld aan klanten van de Bijenkorf. Daarover later meer 😉