minder zout

zout in peutervoeding

Natuurlijk, wij weten ook wel dat er momenteel ergere dingen aan de hand zijn in de wereld, maar dit vinden wij ook nogal shocking: Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt dat maar liefst 72% van de peutermaaltijden uit een potje te veel zout bevat. Dus, stel je voor: je bent producent van peuterproducten… dan weet je als geen ander dat peuters niet te veel zout mogen eten. Want dat is slecht voor hun nieren en bloeddruk, met doorwerkende ellende naar later…. Maar daar heb je dus kennelijk geen boodschap aan als producent… want het is nu eenmaal zo makkelijk om zout toe te voegen. Zout is immers een geweldige smaakmaker en het verhoogt de houdbaarheidsdatum. Tsja.

Hoe de situatie in Nederland is weten we niet precies. Hoe dan ook, een extra blik op het etiket van zo’n kant-en-klare peutersnack of -potje, lijkt ons geen overbodige luxe. Of beter: koop verse spullen en maak je eigen peuterproof soepjes voor de kleine man/vrouw in huis. Het Peuter Soepboek van Keet Smakelijk kan je daar bij helpen. Daarin worden tips en peuterproof recepten (zonder zout) afgewisseld met vrolijke verhaaltjes en kleurplaten om de eetlust van je koter te bevorderen.

Hier kun je nog wat meer lezen over zout.

Een samenvatting van het onderzoek naar zout in kant-en-klare peutermaaltijden kun je hier lezen.

* * * 

Lekker en gezond eten met je koter? Op zoek naar een praktisch en leuk cadeautje voor jonge ouders en hun peuter? Bestel het Peuter Soepboek van Keet Smakelijk!

tips voor meer groente

Peuter Soepboek Keet Smakelijk binnenwerk

janneke vreugdenhil soep

peuter soepboek keet smakelijk

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *