tips voor meer groente

tips voor meer groente

Je wist het al, maar we zeggen het gewoon nog een keer: Slechts 1% van de Nederlandse kinderen eet voldoende groente. Lusten jouw kinderen ook geen groente? Met deze 5 tips lachen je er om, geen gezeik en gehang meer aan tafel, je lost een hoop problemen op met deze 5 tips voor meer groente.

Doe als het plaatje

Zet een goed gevulde groenteschaal op tafel. Gewassen en al, dus hapklaar. Daar kan iedereen iets van nemen, zonder te vragen.

groente mee naar school

Geef wat groente mee naar school. Tomaatjes, komkommer en wortel zijn favoriet bij de meeste kinderen. Maar rauwe champignons, venkel, bloemkool, bleekselderij blijken kinderen ook lekker te vinden. Geef het in een apart bakje mee, zodat het niet onder de broodkruimels komt.

maak er soep van

Maak een grote pan soep met…. groente. Op internet vind je honderden lekkere en simpele recepten voor de meest uiteenlopende groentesoepen. Gaat nooit vervelen. En een prima tussendoortje voor als je kind uit school komt. Koeken en sportdranken eruit, soep erin. Kijk hier voor wat inspiratie. Goed bezig!

partners in crime

Maak je kind medeplichtig. Vraag welke groente jullie vanavond zullen eten. Andijviestamppot of die pittige curry met peultjes en doperwten? Jonge kinderen vinden het leuk om in de winkel alles te wegen. Oudere kinderen kunnen de groente-administratie van het hele gezin bijhouden: 300 gram bieten, 4 ons broccoli, 2 courgettes en een knolsederij. Zitten we al aan de 250 gram pp?

tussendoor en bij het ontbijt

Laat niet alles op de avondmaaltijd aankomen, maar bied groente verspreid over de hele dag aan. Tomaatje bij het ontbijt, een bakje geraspte wortel bij de lunch, een groene smoothie tussendoor…. En dat alles aangevuld met punt 1, 2, 3 en 4…. 250 gram groente per dag? Makkie!

nog meer tips voor meer groente

Heb je de smaak te pakken en wil je extra tips voor meer groente? Als je een uurtje rondneust op dit platform kom je er nog een stuk of 388 tips voor meer groente tegen. Big hug & have fun!

kinderkookboek tip!

Last but not least, ook dit is een hele goeie tip voor meer groente: verras je kind, neefje of buurmeisje met ons nieuwe kinderkookboek Chef Het Samen met tomaat

tips voor meer groente

  • 128 pagina’s in kleur
  • recepten (bomvol groente!) in stripvorm
  • voor & door kinderen
  • 14,95

bestellen kan hier

voorbeelden binnenwerk

tips voor meer groente

tips voor meer groente

tips voor meer groente

Behalve recepten staan er ook kweekinstructies in dit boek. Want zelf kweken is hip en zelfgekweekte tomaten, die smaken natuurlijk extra lekker!

tips voor meer groente

Verkrijgbaar bij iedere boekwinkel, diverse kadowinkels en online.

En wil je die zwierige handtekening erin, en/of een zakje biologisch tomatenzaad erbij? Stuur dan een mail naar laura@keetsmakelijk.nl. Dan heb je het boek ook zo snel mogelijk in huis.

tips voor meer groente


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *