Sinterklaastip

tomaten brainstorm met groep 8

Vandaag brainstormde ik met leerlingen van groep 8 over de vraag: hoe maak je tomaat cool – of juist hot – voor andere kinderen? In no time werden er grote vellen papier volgeschreven en geschetst. Wilde en originele ideeën borrelden op, waarvan je straks ook een en ander terug ziet in ons nieuwe boek: Chef Het Samen met Tomaat.

Er werden spelletjes, raps, gedichten, speciale tomatenpoppetjes, challenges, tomaten-zoektochten, lekkere snacks, broodjes en hele maaltijden met tomaat bedacht. Hoeveel tomaten passen er in een glas? Hoeveel weegt een tomaat? En hoeveel sap komt er eigenlijk uit een tomaat? Ook dat leverde stof op voor nieuwe ideeën.

6 tomatencollege keet smakelijk chef het samen

wild & praktisch

Niet alles was misschien even praktisch, maar hé… daar zijn brainstormsessies voor; bedenk gewoon wat jou leuk lijkt, of we het werkelijk kunnen uitvoeren zien we daarna wel weer. En wie zegt trouwens dat je tomaten niet 1) in hun geheel kunt (uit)drogen, 2) met helium kunt vullen en 3) er in de lucht een spektakel mee kunt maken? Je moet er maar op komen! Dus dank je Torben, voor jouw onvergetelijke tomaten-fantasie.

Nelly en Mika bedachten juist iets super praktisch. Ze hadden zin een broodje met gegrilde tomaat en paprika. Flinke scheut olijfolie en wat verse kruiden erbij & you’e ready to go. Niks meer aan doen dames, jullie kunnen zo aan de slag als recept-ontwikkelaar voor Elle Eten of Keet Smakelijk 🙂

chef het samen met tomaat

Een aantal ideeën van vanmorgen zie je straks terug in Chef Het Samen met Tomaat, want dat wordt echt een boek door & voor kinderen. Zo bedachten Cleo en Suus een DIY tomaten-spel. En Maaike en Faas hadden een tip voor een speciale tomaten-challenge, ook daar gaan we meer mee doen… Hoe & wat precies, kun je in oktober lezen als Chef Het Samen met Tomaat van de pers rolt.

chef het samen met tomaat brainstorm

Sinds een paar dagen zijn we trouwens aan het overfunden. Super bedankt iedereen! Wil je ook meedoen met de crowdfunding? Het kan nog … 33 uur… 

Chef Het Samen #ChefHetSamen

Ook de chubby bunny challenge – maar dan met tomaat – werd door meerdere kinderen geopperd. Werkt dat ook? Liz & Polly namen laatst de proef op de som, check het in dit filmpje:

Alle kinderen gingen na afloop van de tomaten brainstorm naar huis met een tomatenplant. Regelmatig een beetje water geven (niet te veel en niet te weinig), pot op een zonnige plek zetten, in de vensterbank, op het balkon of in de tuin. In juni/juli kunnen de tomaatjes worden geoogst.

elho chef het samen

ideeënbus

Heb jij ook een plan of idee over hoe we tomaat bij zoveel mogelijk kinderen hip, hot & happening maken? Of wil je een foto delen, bijvoorbeeld van hoe mooi jouw eigen tomatenplant groeit thuis. Of jouw lievelingsrecept met tomaat? Mail dan naar: laura@keetsmakelijk.nl Onze ideeënbus is altijd geopend!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *