currypasta maken

kids love curry

Aubergine was vroeger nogal bitter, maar dat is er vrijwel uit gekweekt waardoor ie meteen een stuk vriendelijker is voor kinderen. Vandaag gaat ie in de curry. Kids Love it. En wij trouwens ook.

Maken: 15 minuten / op tafel in 35 minuten / voor 4 personen:

  • 2 aubergines
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 250 gram Basmati of Pandan rijst
  • 450 gram kikkererwten (pot, uitlekgewicht)
  • 400 gram spinazie
  • 1 blikje kokosmelk
  • 1 limoen

voor de currypasta

  • 1 rode chilipeper
  • 1 knoflookteen
  • 2 bosuien
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 1 theelepel curcuma
  • 2 eetlepels sojasaus of tamari
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 10 blaadjes basilicum + paar blaadjes extra voor garnering

Snij de aubergines in blokjes van 1 cm (brunoise). Verwarm de olie in een grote pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de aubergine toe en bak alles al omscheppend gedurende 10 minuten (goud)bruin. Tijdens het bakken laten de aubergines vocht los, dus laat je niet verleiden om extra olie in de pan te gieten, da’s niet nodig.

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

Maak ondertussen de currypasta: halveer de Spaanse peper en verwijder de pitjes. Snij de bosuien in stukjes, rasp de gember en hak de knoflook fijn. Doe alles in de mengkom van de keukenmachine of van je staafmixer. Voeg de curcuma, suiker, sojasaus, sesamolie, en tomatenpuree toe. Doe de basilicum bij de rest van de ingrediënten. En maal alles fijn.*

Voeg de currypasta toe aan de aubergine. Spoel de kikkererwten goed af en doe ze ook in de pan. Roer alles een paar keer om en voeg de kokosmelk toe. Eventueel een klein scheutje water erbij. Zet het vuur wat hoger en laat alles een minuut of 10 pruttelen.

Was de spinazie en en voeg het in gedeeltes toe aan de pan met curry. Zoals altijd lijkt zo’n berg spinazie veel te veel, maar na twee minuten is alles geslonken en opgenomen in de groentemassa. Proef of er nog wat zout bij  moet. Dan is de curry is klaar.

Schep de rijst en de curry op de borden. Garneer met een blaadje basilicum en geef er een partje limoen bij. Keet Smakelijk!

* TIP: Jonge eter(s) aan tafel? Neem dan in plaats van een hele peper een half pepertje.

recept milde groente curry met bloemkool Keet Smakelijk

recept milde groente curry met bloemkool Keet Smakelijk

recept milde curry met aubergine kikkererwten en spinazie

maak ook eens deze recepten met aubergine:

auberginetaartjes met geheim luik

waanzinnige vega burgers van aubergine, tempeh en walnoten

zomerse ratatouille met aubergine


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *