Keet Smakelijk begon met een simpele vraag: we wilden onze kinderen meer groente laten eten… maar wel met plezier. Hoe we dat voor elkaar kregen, ontdek je in de familiekookboeken van Keet Smakelijk, de recepten en tips op deze site en natuurlijk in ons nieuwste boek: Chef Het Samen met tomaat, winnaar beste kinderkookboek van de wereld.


boeken, ipad app & andere keet-zaken

Keet Smakelijk

De afgelopen jaren hebben we drie kookboeken in eigen beheer uitgegeven: Keet Smakelijk deel 1 en het Peuter Soepboek. Kakelvers van de pers is Chef Het Samen met tomaat. We maakten een Engelstalige ipad app: Veggi Rider. En werkten samen met partijen als de Bijenkorf (gezonde kindermenu’s in alle restaurants). Voor de Belgische non-profit organisatie EVA maakten we een speciaal boekje over bonen dat aan 4.000 scholieren werd uitgedeeld, inclusief kookworkshops.

samen koken is leuk & lekker

chef het samen pompoensoep

Hier zie je Liz & Polly in actie, twee buurmeisjes (allebei 11 jaar) met wie we een aantal kookvideo’s maken. Check de flair waarmee ze wraps met bonenspread en twee soorten pesto maken en vooral ook hoeveel lol ze samen hebben in de keuken. Lachen ook met de pittige pompoensoep die ze voor Kerst maakten. En dan blijken ze ook nog fan van stamppot met postelein. Moet niet gekker worden 🙂 Binnenkort gaan we nieuwe filmpjes maken,  met een flink stel nieuwe presentatieduo’s!

steeds meer chefs in de keuken...

chef het samen met tomaat

Chef Het Samen met tomaat is ons nieuwste kinderkookboek. Het boek is in 1 jaar tijd drie keer bekroond en in mei 2017 won het zelfs de titel beste kinderkookboek van de wereld.

We organiseren ook kooklessen op scholen en events. En we zijn hard bezig een programma rondom Chef Het Samen Kookdiploma te ontwikkelen, waarmee we straks nog veel meer kinderen kunnen bereiken.