Keet Smakelijk begon met een simpele vraag: we wilden onze kinderen meer groente laten eten… maar wel met plezier. Hoe we dat voor elkaar kregen, ontdek je in de familiekookboeken van Keet Smakelijk, de recepten en tips op deze site en natuurlijk in ons nieuwste kinderkookboek: Chef Het Samen met tomaat.


boeken, ipad app & andere keet-zaken

Keet Smakelijk

Samen eten kan je gelukkiger & gezonder maken. Vanuit die gedachte maakten we kookboeken, zoals: Keet Smakelijk deel 1 en het Peuter Soepboek. En samen met een stel kinderen uit de buurt maakten we Chef Het Samen met tomaat. Ook is er een Engelstalige ipad app: Veggi Rider.

Daarnaast werkten samen met partijen als de Bijenkorf (gezonde kindermenu’s in alle restaurants). En voor de Belgische non-profit organisatie EVA maakten we een speciaal boekje over bonen uitgedeeld aan 4.000 scholieren, die allemaal meededen aan een kookworkshop.

Kids Smaak Festival

beste kinderkookboek

samen koken is leuk & lekker

chef het samen pompoensoep

Zoals je misschien wel weet, zijn we al een tijdje bezig om kinderen aan de kook te krijgen. Waarbij ze zoveel mogelijk het heft in eigen handen nemen, want alles wat je zelf doet en beleeft blijft het beste hangen. Op de foto boven zie je onze buurmeisjes Liz & Polly in actie, waarmee we een eerste serie kookvideo’s maakten. En inmiddels zijn daar al weer veel nieuwe kinderen en filmpjes bijgekomen. Kijk zelf maar naar onze kookvideo’s op het Chef Het Samen youtube-kanaal.  Niet vergeten: stuur ook jouw kinderen snel de keuken in!

koken met down

Kookchallenge

steeds meer chefs in de keuken...

chef het samen met tomaat

Chef Het Samen met tomaat is ons nieuwste kinderkookboek, dat we samen met een stel kinderen uit de buurt maakten. Des te leuker dat het een paar maanden later werd uitgeroepen tot beste kinderkookboek van de wereld!

We organiseren ook kooklessen op scholen en events. En inmiddels is ook ons programma voor het Chef Het Samen Kookdiploma van start, waarmee kinderen in 6-8 weken diverse recepten leren koken, samen met een vriendje of vriendinnetje, want samen koken, eten en lol maken is het allerleukst!

Minestronesoep

kookworkshops op scholen