amsterdammers, maak je stad

Amsterdammers, maak je stad

Whoeheee! Ons initiatief Chef Het Samen is geselecteerd voor Amsterdammers, Maak je Stad. Samen met 36 andere initiatieven gaan we de stad een stukkie leuker en mooier maken!

Uit bijna 500 projecten koos de Gemeente – in samenwerking met Pakhuis de Zwijger, Waag Society en Kennisland – 37 projecten. Deze initiatieven gaan het komende jaar binnen de thema’s de Gezonde Stad en Talentvolle Stad hun plannen uitvoeren.

Met de subsidie die Chef Het Samen ontvangt kunnen we aan 1.000 extra Amsterdamse kinderen een kookworkshop geven. Daarnaast gaan we met wisselende duo’s van Amsterdamse kinderen nieuwe Chef Het Samen youtube-filmpjes maken. Zo mixen we gezond eten met nieuwe talenten. Mooier kan haast niet.

chef het samen

Chef Het Samen ontdekt samen met kinderen hoe leuk en lekker het is om gezond te eten. Samen koken en experimenteren in workshops – op scholen, bso’s en bij events. Maar  we maken ook aanstekelijke youtube-filmpjes met kinderen die thuis in de keuken aan de slag gaan. Met 8 kids uit de Baarsjes maakten we een eerste Chef Het Samen kookboek, waarin ze op bijzondere wijze de hoofdrol spelen: Chef Het Samen met tomaat.

Bekijk hier het item in het Jeugdjournaal over Chef Het Samen met tomaat, winnaar beste kinderkookboek van de wereld!

meld je aan!

Wil je ook een Chef Het Samen kookworkshop op jouw school of Amsterdams event? Neem contact op met laura@keetsmakelijk.nl dan kijken we wat voor leuks we samen kunnen organiseren.

amsterdammers, maak je stad

En trouwens… we zijn ook hard op zoek naar een stel kanjers die van koken en presenteren houden. Dus ben je tussen de 8-12 jaar, woon je Amsterdam en heb je zin om met een vriend of vriendin aan een Chef Het Samen filmpje mee te werken? Ook in dat geval kun je een mailtje sturen naar laura@keetsmakelijk.nl. En wie weet, koken jullie straks de sterren van de hemel op het youtube-kanaal van Chef Het Samen.

amsterdammers, maak je stad

Amsterdammers, maak je stad

Is een initiatief van de Gemeente Amsterdam in samenwerking met Pakhuis de Zwijger, Waag Society, Kennisland en krijgt ondersteuning van de Amsterdam Economic Board, Amsterdam Smart City en Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS).

Bekijk hier alle 37 initiatieven die zijn geselecteerd.

amsterdammers, maak je stad


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *