kinderkookboek

gourmand awards: chef het samen = beste kinderkookboek van de wereld!

Whooheeeeee! Chef Het Samen is uitgeroepen tot beste kinderkookboek van de wereld! Dat gebeurde op 29 mei 2017 tijdens de Gourmand World Cookbook Awards in China.

Chef het Samen is begonnen met 8 kinderen uit de Baarsjes, een Amsterdamse wijk. We fotografeerden alles in de keuken aan onze eigen eettafel. Dus de verrassing was extra groot, toen we tijdens het wereldkampioenschap voor kookboeken bekroond werden tot beste kinderkookboek van de wereld. We kwamen zelfs op het jeugdjournaal!

chef het samen gourmand awards

128 pagina’s, full color, voor en door kinderen, 14,95 – bestel ‘m hier

over chef het samen met tomaat

Chef Het Samen met tomaat is een lekker maf kinderkookboek met recepten in stripvorm. De recepten zijn gevarieerd met tomaat als rode draad, in combinatie met veel andere verse ingrediënten. En dit mag dan wel een kinderkookboek zijn, de recepten zijn zeker dat zeker niet: wat dacht je van pasta puttanesca, coole curry, zelfgebakken brood of knapperige loempia’s?

gourmand awards

Alles is getest door de kinderen zelf, die de hoofdrol spelen in dit boek. Gemaakt in de keuken annex huiskamer van de makers, met jongens en meiden uit de buurt. De kinderen zijn eerst los gefotografeerd en daarna opnieuw in de verschillende gerechten geplaatst. Alle recepten zijn stap-voor-stap gefotografeerd, zodat het allemaal goed te volgen is voor kids.

gourmand awards

gourmand awards

inclusief kweektips

Achterin het boek staan kweektips voor tomaten. Zo eet je straks tomaat van eigen plant. En daar kook je dan weer vrolijk mee verder. Dus haal de schorten maar tevoorschijn en Chef Het Samen!

gourmand awards

gourmand awards

chef het samen gourmand awards

Chef Het Samen met tomaat, 128 pagina’s in kleur, uitgeverij Keet Smakelijk, isbn 9789081439633, € 14,95

Boek bestellen? Dat kan hier.

Laura Emmelkamp Gourmand Awards beste kinderkookboek van de wereld

meer lezen over de Gourmand Awards? Kijk dan hier


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *