kookworkshops op scholen

koken op school

Daar gaan we weer! Een gezellig dagje met kookworkshops op de basisschool, vandaag was dat met groep 3-4. En kijk die kinderen koken!

van gevulde tomaatjes…

We maken o.a. gevulde tomaatjes en de kinderen leren mixen & matchen met verse kruiden, groente, peulvruchten en zoiets allemachtig prachtig als een granaatappel uitkloppen. Vinden ze top! 

kinderen koken

… tot homemade pesto en vega loempiaatjes

Maar ze leren ook: zelf pesto maken, en hoe je vega-loempiaatjes uit de oven maakt. Met wortel, taugé en lente-uitjes. da’s familie van de ui en prei, en ja, die prikken ook een  beetje in je ogen als je ze ragfijn snijdt.

kinderen koken

Na afloop krijgen alle kinderen ons kinderkookboek Chef Het Samen met tomaat mee naar huis (beste vd wereld, mei 2017) zodat ze wat ze op school hebben geleerd thuis makkelijk kunnen namaken en extra recepten kunnen koken. Alles is stap voor stap in beeld gebracht, handig!

kinderen koken

dank je wel lieve stad!

Dit alles is trouwens mede mogelijk gemaakt dankzij de gemeente Amsterdam. Via het programma: Amsterdammers Maak je Stad krijgen we een bijdrage voor workshops aan 1.000 Amsterdamse kinderen. Dus dank je wel lieve stad, ook namens alle kinderen.

kinderen koken ook op youtube

En natuurlijk zijn er ook nog onze Chef Het Samen filmpjes op youtube, waar kinderen gezonde recepten maken en zo anderen weer inspireren om ook zelf aan de slag te gaan. Kijk bijv. eens hier hoe Wessel & Tommy Mexicaanse tortilla’s maken. Tommy beweerde niet van bonen te houden. Maar toen ie zelf een stel tortilla’s in elkaar had geflanst, gingen ze er opeens met bakken tegelijk in. Leuk bij-effect!

Of wat dacht je van Jimmy & Hugo. Deze vrienden gaan voor een Stoer Soepje met linzen, kastanjes en zongedroogde tomaatjes. Past perfect bij dit gure winterweer, dus ga ‘m ook zelf eens snel maken, dit stoere soepje.

ook op jouw school?

Zitten jouw kinderen in Amsterdam op school en lijkt het je ook wel wat, zo’n Chef Het Samen kookworkshop op jullie school? Neem dan contact op met laura@keetsmakelijk.nl. Dan kijken we samen wat voor leuke plannen we kunnen maken!

En wil je nu meteen al aan de slag? Bestel dat maffe kinderkookboek dan hier.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *