zonnige knapperd

Goedemorgen! Deze paprika belandde afgelopen weekend spontaan in onze groentetas. Bijna te mooi om op te eten. Maar toch… Vanavond gaat ie er aan. Alleen nog even kiezen welk paprika recept het wordt. Sorry knapperd, aan alle mooie dingen komt een eind…

paprika recept 1: papadums

Papadums zijn een soort knapperige pannenkoekjes, meestal gemaakt van linzenmeel. Super lekker en makkelijk om te maken. Even aan beide kanten frituren en je hebt een feestelijk bakje, dat je met van alles en nog wat kunt vullen, zoals deze mix met kidneybonen en zoete paprika. Klaar in 15 minuten.

paprika recept

zonnige couscous

Waan je in een zonnig land met deze coustenij, waar behalve paprika, ook knapperige peultjes, cashewnoten en frisse munt in gaan. Met een lepeltje curcuma kleur je deze couscous woestijn mooi geel.

paprika recept

knapperige slabakjes

Groot voordeel van paprika’s: ze blijven knapperig nadat je ze in stukjes snijdt. Ideaal dus voor in een lunchbox en ook een prima snackje voor tussendoor. En ook als bijgerecht knapperen ze prima, wat dacht je bijvoorbeeld hier van.

paprika recept

roerbakken die hap!

Nog een snel en makkelijk paprika recept, deze roerbakschotel met peultjes en paksoi. Wie een beetje handig is in de keuken zet dit recept in 20 minuten op tafel.

paprika recept

courgettebootjes

Et voila, ook met dit recept zet je snel iets voedzaams en lekkers op tafel. Je maakt het in 10 minuten en daarna kan de oven de rest van het werk doen. Lekker met een knapperige salade.

paprika recept

wat zit er in?

Wist je dat er in een grote rode paprika wel drie keer zoveel vitamine C zit als in een sinaasappel? Kijk, daar denken wij dan wel even aan als we bij de groenteboer staan. Verder zit ie boordevol foliumzuur, vitamine A, E, B6 en veel vitamine C, vooral in de rode. Het lycopeen houdt je cellen in vorm. Echt een kampioen, die paprika. Hadden we al gezegd dat paprika’s erg lekker zijn?

paprika recept

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *