Heerlijk opstarten met dit Valentijnsontbijt. De havermout zorgt voor een extra energiekick. Nu alleen nog iets liefs zeggen als je dit ontbijt serveert, maar daar kom je vast wel uit.
voor 4 personen / maken: 5 minuten / in de oven: 20-25 minuten
dit heb je nodig
- 40 gram roomboter
- 50 gram havermout
- 50 gram volkorenmeel
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 25 gram kokosrasp
- snufje zout
- 2 eetlepels warm water
- 500 gram bevroren zomerfruit (vriesvak supermarkt)
- Griekse yoghurt of kwark
zo maak je dit valentijnsontbijt
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Begin vervolgens met het smelten van de boter in een steelpannetje. Doe het op laag vuur en zorg dat de boter niet verkleurt.
Ondertussen neem je een grote kom. Meng daarin de havermout met het volkoren meel, de suiker, kokosrasp en het zout. Voeg de gesmolten boter toe en roer alles door elkaar. Voeg 2 eetlepels warm water toe, zodat het een plakkerig en tegelijkertijd kruimelig geheel wordt.
Dan stort je het bevroren zomerfruit in een ovenschaal of bakblik.
En daaroverheen verdeel je het havermoutmengsel.
Tot slot de schaal in de oven schuiven, voor 20-25 minuten.
Serveer met een lekkere schep Griekse yoghurt of kwark, en geniet van je valentijnsontbijt.
nog meer recepten voor valentijn
Probeer ook zeker eens deze valentijnstaart met chocola en frambozen. Leuk om samen met kinderen te bakken. En als ze oud genoeg zijn, maken ze ‘m natuurlijk zelf. Lekker op Valentijnsdag, maar doet het de rest van het jaar ook prima.
En wil je een gezonde twist aan deze hartjes geven? Check dan hier het recept voor tztatziki met valentijnshartjes .
kinderkookboeken tip
Hoi, wij zijn Liz & Polly. Samen met een stel vrienden hebben we dit kinderkookboek gemaakt. Gezond, lekker en met een flinke schep humor (wat dacht je dan!) Wil je er meer over weten? Kijk dan eens hier.