Koning Willem Alexander

chef van Oranje

Asjemenou, ons kinderkookboek Chef Het Samen met tomaat ligt nu ook al bij de Chef van Oranje… uh.. onze Koning op de leestafel. Of in de keuken, da’s natuurlijk nog beter!

Hoe het zo kwam? Koning Willem Alexander bezocht afgelopen woensdag Amsterdam en wij waren uitgenodigd om hem iets te vertellen over onze aanpak om kinderen gezonder te laten eten. Wat een eer! Aan zijn brede lach te zien, vindt hij het wel een goed plan… Dus wie weet maakt hij – of zijn dochters – binnenkort wel snacktomaatjes of een homemade curry. Hebben ze 6 gerechten bomvol groente gemaakt? Dan krijgen ze hun Kookdiploma.

kookdiploma

Het Kookdiploma is vernieuwend programma voor Voedselonderwijs dat we mede met support van de gemeente Amsterdam, via het programma Sociale Helden West hebben ontwikkeld.

workshops en kookvideo’s

Datzelfde geldt voor de kookworkshops die we organiseren op scholen en events en de kookvideo’s die we maken. Ook daarvoor hebben we support van de gemeente gekregen, via het programma Amsterdammers, Maak Je Stad. Heel fijn dat we zo met onze acties om kinderen gezonder te laten, inclusief een flinke portie lol, steeds meer gezinnen bereiken. Met een aantal zaken zitten we nog in de pilot-fase, dat wil zeggen testen en bijstellen. Maar we zien nu al dat de Chef Het Samen methode werkt en super lekkere en gezonde momenten voor de deelnemers oplevert. Door zelf aan de slag te gaan in de keuken en lekker te koken met groente leren kinderen vaardigheden waar ze hun leven lang lol van hebben.

Niet praten, maar koken. Samen met je vrienden, want dit programma heet natuurlijk niet voor niks Chef Het Samen. Super happy om te zien dat het werkt en dat alle energie, kennis en liefde die we de afgelopen jaren in dit programma hebben gestoken, steeds meer moois oplevert. Wij voelen ons de Koning te rijk!

Koning Willem Alexander

koning willem alexander

koning willem alexander


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *