komkommer komkommertijd recepten Keet Smakelijk

komkommer, eet-drinken

Eigenlijk de eerste drank die niet vloeibaar is. Een fris slokje om op te kauwen. Kinderen zijn er al 3000 jaar dol op; de Flinstones hadden ‘m al in hun lunchbox.

allemansvriend 

Snij ze in de lengte in lange staafjes en je hebt een prima dipstok of knabbel. In schijfjes doen ze het prima op kaas of pindakaas. En een schaal met stukken komkommer ‘verdampt’ heel snel als er kids in de buurt zijn.

daar zit wat in

Er zit trouwens heel wat meer in komkommer dan alleen water. Vitamine K, die je vaatwanden soepel houdt en ontkalking voorkomt. Plus phytonutriënten en flavonoïden: geheimzinnig spul dat veel goeds doet. Biologische komkommer zijn een stuk lekkerder dan niet-biologische komkommers, het smaakverschil is echt opvallend. Leuke actie voor aan tafel: doe de komkommer smaaktest met je kinderen. Kunnen ze beschrijven wat het verschil tussen de een en de ander is?

doe de keet-proef

Je vind komkommer onder andere in onze Griekse Salade, als losse onderdelen in een soepje genaamd Bouwstenen en in de sushi uit deze Sushifabriek. Voor meer recepten met komkommer gewoon even naar rechts scrollen en de receptplaatjes hiernaast aanklikken 😉