doperwten - altijd

Je kunt je eigen doperwten doppen, maar diepvriesdoperwten worden meteen na de oogst ingevroren – en zijn net zo gezond. Kinderen worden meestal heel vrolijk van die kleine groene balletjes. Ze smaken ook nog eens zoetig, en als je er in bijt nog een beetje knapperig ook.

ONTHAASTEN

Als je een keer teveel tijd hebt (eens in de twee jaar ofzo) is samen doppen ook leuk. Je ziet dan meteen hoe dopertwen groeien, gezellig met z’n allen in een peultje. Topdoptip: veel sterke verhalen vertellen, want voor je een pan vol hebt, ben je wel even verder. En kook je versgedopte erwtjes meteen: want buiten de koelkast wordt de suiker in zetmeel veranderd en dan smaken ze minder lekker.

Buiten het seizoen zijn er diepvriesdoperwten. Net zo zoet en gezond, want ze worden na de oogst meteen ingevroren. En je hoeft ze ook niet te doppen. Zo heb je dus altijd verse groente in je vriezer.

DAAR ZIT WAT IN

Doperwten bevatten veel vezels, vitamine A en C en zijn een goede bron van plantaardige proteïne. Ook zit er veel ijzer in doperwten. Doe er een kneepje citroensap bij voor een betere opname, zoals bijvoorbeeld bij het recept voor Warm Gras, een ijzersterk recept.

INSTANT SUCCES

Klaarmaken is super makkelijk: stomen tot ze beetgaar zijn. Of pannetje water koken, bevroren doperwten erin, paar minuten koken, klaar.

DOE DE KEET PROEF

Je komt doperwten tegen in Slingerspaghetti, Warm Gras en natuurlijk in onze Dophertjes.