courgette - spaghetti

Twee Italiaanse gondelvaarders hadden een plan: als kinderen spaghetti aantrekkelijker vinden dan courgette, maken we er gewoon slierten van. En opeens ging courgette erin als pasta. Met zelfgemaakte pesto of een beetje tomatensaus. Zomers hapje dat zo klaar is. Pronto!

COURGETTESLIERTEN 

Die sliertjes maak je met een zogenaamde mandoline. Niet het muziekinstrument maar een snij-apparaatje (te koop bij kookwinkels). Pas op, het is geen kinderspeelgoed.

MANDOLINETRUC NUMMER 2

Behalve slierten kun je er de courgette ook in flinterdunne plakjes omtoveren. Geen rondjes, maar in de lengte. Van die lange dunne plakjes kun je een lekker snackje maken, oprollen met creamcheese en wat pesto bijvoorbeeld. Heel fijn borrelhapje. Snel gemaakt en nog sneller op.

ONDER HET KEUKENMES

Zonder mandoline zit er ook muziek in. Courgette’s doen het bijvoorbeeld ook prima in de soep of als kleine blokjes in echte spaghetti. Courgette grillen of op de barbecue, ook lekker.

DAAR ZIT WAT IN

De courgette zit vol met vezels. Die we te weinig eten. Je wordt er niet dik van. Dus je mag er onbeperkt van eten. En er zitten veel goede dingen in, zoals kalium, magnesium, vitamine B1 en Foliumzuur.

DOE DE KEET PROEF

Courgette vindt je in de Pow Wow Pasta en als borrelhapje bij courgette tapas. Doe ‘m ook eens op een tosti, of maak een hartige plaattaart met paprika, tomaatjes en courgette.