zelf dukkah maken crunchy noten- & specerijenmengsel Dit mengsel uit de Arabische wereld is superlekker om over geroosterde groente te strooien. Of serveer het als dip bij een geroosterd broodje met wat olijfolie […]
broccolisalade met appel en amandelen 100 jaar geleden, toen onze kinderen nauwelijks groente aten, verzonnen we een list. We vertelden dat broccoli een mannetje was met een afrokapsel […]
milde harissa geef je maaltijd een boost! In de meeste recepten voor harissa worden gedroogde chilipepers gebruikt, maar in dit recept gaan geroosterde paprika’s en Spaanse pepers. Stukkie milder dus […]
avocado appel salade met waterkers en granaatappel Wat dacht je van deze verrassend lekkere en makkelijke avocado appel salade. Waarmee je trouwens ook prima de luxe de blits bij een etentje kunt maken […]
gegrilde asperges smaakexplosie included Deze gegrilde asperges zijn zo klaar en megalekker als bijgerecht. Vergeet de vinaigrette niet, want die zorgt voor een smaakexplosie – en geloof me – die wil je […]
oesterzwammen in een krokant korstje Veel kinderen vinden oesterzwammen ‘bleh’. Maar als je ze verpakt in een krokant korstje zou dat zo maar eens kunnen veranderen. Lekker bij een Oosters stamppotje […]
caesar salade maar dan anders Een vrolijke variant op de klassieke caesar salade (o.a. zonder ansjovis). Lekker als bijgerecht, maar ook een prima snackje voor bij de borrel in het weekend […]
bijgerecht met spruitjes met wortel en kastanjes Zo’n bijgerecht met spruitjes en kastanjes is een topper in de winter. En met wortel en sinaasappelsap erbij stijgt alles zelfs een beetje boven zichzelf uit […]
crostini met doperwten en mascarpone Voor wie op zoek is naar verrassend borrelhapje, hier is het: Super simpel & groen groen groen. Beter bekend als crostini met doperwten […]
gevulde tomaat met ijsbergsla en speckjes Lekker fris, hartig en knapperig tegelijk: met zo’n gevulde tomaat zet je makkelijk iets bijzonders op tafel. Prima bij de lunch of als bijgerecht […]
spruitjes salade met nog veeeeel meer De meeste kinderen zijn niet echt gek op spruitjes. Maar met deze spruitjes salade waar ze notabene rauw in gaan, werkt het wel! […]
gepofte aardappels zo lukt het altijd Veel heb je niet nodig om van gepofte aardappels een feestje te maken. Kinderen vinden het prachtig. Superleuk om zelf te doen en met dit stappenplan lukt het altijd […]
snelle tzatziki met rauwkost of papadums We LOVE groente. En hoe kun je dat nu beter bewijzen dan met een heleboel hartjes? Lekker met een snelle tzatziki. En vergeet ook de papadums niet […]
gebakken champignons maar dan anders... Kieper de gebakken champignons in zelf-geknutselde broodbakjes met gruyère en verse tijm. Zet in de oven en na 10 minuten heb je een schaal heerlijke miniquiches […]
klassieke waldorfsalade still going strong! In 1893 werd de eerste Waldorfsalade gemaakt, in de keuken het Waldorf Astoria Hotel in New York. Met knolselderij, appel en walnoten. Nog steeds een winner!