klussers gevraagd mix & match je eigen pasta Maak van alle borden op tafel een werkplaats. De regels zijn simpel: Minimaal 1 grote schep tomatensaus en 4 eetlepels losse onderdelen op je bord scheppen.
dorstlesser no. 1 venkel, peer en wortel Als je lang in de woestijn loopt ga je rare dingen zien. Een Indiaan op een struisvogel bijvoorbeeld. Alles wordt weer helder als je een slok neemt van deze powerjuice.
griekse salade met verse kruiden Verse kruiden, peterselie, koriander en dragon geven deze Griekse salade een extra boost. Lekker als lunch of bij het avondeten. Wij raken hier nooit op uitgekeken.
voedzame linzensoep met knolselderij en kastanjes Van deze soep wordt zelfs een dode eekhoorn weer levend. Niet vergeten: alleen iets verstoppen als je het ook terug kunt vinden. Anders valt er weinig te eten straks.
boerenkool lasagna stevige winterkost Met boerenkool win je de oorlog tegen de koude wintermaanden. Romeinse soldaten aten ’t drieduizend jaar geleden al. De soldaten van nu laten zien waarom […]
groentegevecht met avocado en komkommer Hak elkaar in de pan met deze ideale mix van vechttechnieken: Komkommermaarop-trap en Paprikaklap. Daarna kun je warmlopen voor de Banzai dressing.
pompoen-linzensoep zacht met een bite Een zachte soep met een stevige bite, waaraan geen korrel zout is toegevoegd. Peuterproof, maar ook heel geschikt voor oudere broers en vaders en moeders […]
verrassende stamppot met paksoi en oesterzwammen Deze stamppot is fris, zacht en knapperig tegelijk. Een prettige mix van kleuren en smaken. De oesterzwammen met sesam vragen om een dedicated kok.
gestampte doperwten met pasta of een broodje Stamp een flinke lading doperwten door de pasta of doe ze op een broodje. In juni en juli zijn ze vers verkrijgbaar. De rest van het jaar komen ze uit de diepvries, en da’s ook best […]
frisse zomersalade met watermeloen en olijven sla me dan als je kan rare sprinkhaan in mijn sla hands up!
sinds 1896 still going strong In 1896 werd de eerste Waldorf Salade gemaakt, in de keuken het Waldorf Astoria Hotel in New York. Een peperduur hotel met alleen maar nette mensen….
waanzinnige wraps regelrechte familiefavoriet Je kunt niet vroeg genoeg leren om je eigen tortilla in elkaar te sleutelen. Zorg voor goed gereedschap zoals een lepel, mes en vork. En een bak met smakelijke onderdelen.
aubergineburgers met tempeh en walnoten Opgepast, deze aubergineburgers gaan er met ladingen tegelijk in. De tahinisaus zorgt voor een extra smaakboost. Lekker met rauwkost of een quinoa-salade. Jazeker!
met banaan en spinazie voor een snelle start Jan, Piet, Joris en Corneel, die hadden baarden. En een recept voor een groene smoothie. Hun schip verging en het recept ook. Deze twee vissen doken het weer op.
homemade pesto zo gepiept Met de geheime krachten van verse kruiden kun je met gemak een krokodil aan. Verstop ze in een Power Pesto. Lekker door de pasta, maar ook goed in een courgette-snack.